Almanya Berlin Sanat Üniversitesi araştırma görevlisi öğrencileri Türkiye’deki yerel medya araştırması için Niğde’ye geldi.

Almanya’dan iki gün önce gelen Berlin Sanat Üniversitesi öğrencileri Zeynep Tuna ve Mino Vilingler, araştırmaları için yerel televizyon kanalı olan Niğde Tv’de bir takım araştırmada bulundu. Yerel televizyon kanalının çalışma şeklini takip eden araştırma öğrencileri, çalışmaları yanlarında getirdikleri kamera ile kayıt altına alarak gözlemlerde bulundu.

Türkiye’ye gelme amaçları ve projeleri hakkında bilgi veren Zeynep Tuna, Türk televizyonlarındaki yerel medya ile ilgili proje araştırması yaptıklarını söyledi. Tuna "Kasım ayında başladığımız için ana hatları çok belli olmamakla birlikte Türk televizyonu ile ilgili bir proje yapıyoruz. Türkiye’de televizyon ne kadarda olsa hala insanların haber almak için öncelikli seçtiği ve çok fazla tükettiği bir medya aracı. Bizim amacımız da zaten birazcık televizyonun tarihine bakarak televizyon estetiğini, televizyonculuğa dahil bir proje yapmak. Yapacağımız bu proje büyük bir ihtimalle video formatında olacak. Özellikle de yerel kanallarla ilgileniyoruz" dedi.

Berlin Sanat Üniversitesi araştırma öğrencilerinden Mino Vilingler ise Berlin Sanat Üniversitesinde 2 yıllık bir proje yaptığını dile getirdi. Villingler, "Projemiz Türk televizyonları hakkında bir web seri olacak. Şu anda biz araştırma yapıyoruz. Berlin’e dönünce projemiz için neler yapılabilir düşüneceğiz. Türkiye’ye bu gelişimiz çok kısa oldu. Biz iki gün önce Türkiye’ye geldik ve bir hafta içerisinde Almanya’ya dönmemiz lazım. Çünkü üniversitede kursumuz var. Niğde’deki araştırmamızdan sonra biz, Eskişehir’e ve İstanbul’a gitmeyi düşünüyoruz. Çünkü oralarda da iki yerel kanala gideceğiz. Belki Mart’ta ya da Nisan’da yeniden Türkiye’ye projemizin araştırması için geleceğiz. Yaptığımız projeyle yarışmaya başvurduk, proje fikrimizle ve şu anda rakibimiz olmayacak" diye konuştu.

Yerel medyada çalışan gazetecilere sorular soran araştırma öğrencileri Niğde’deki araştırmalarını aldıkları notlarla tamamladı.
Kaynak: iha