Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi tarafından düzenlenen 22. Geleneksel Kış Kariyer Günleri’nin ikinci haftası 27 Kasım - 1 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Kış Kariyer Günleri’nin'nin ikinci haftasında Borealis, Ditaş, Devbulk, Genel, Active, Düzgit, Lucent, Turkon, Bilka, ve Çebi denizcilik şirketleri ile birlikte Deniz Çalışanları Dayanışma Derneği (DADDER) değerli yöneticileri ve temsilcileri konuk oldu.

Etkinliğin ilk oturumu, BOREALİS Denizcilik ile başladı. BOREALİS Denizcilik adına Personel Müdürü Mehmet Emre Yalçın katıldı. Mehmet Emre Yalçın, şirket hakkında kısa bir sunum yaptıktan sonra şirketin stajyer politikası, stajyerlerine projeler ve ödevler vererek şirkette onlar için planlamalar yaptığını söyledi. Yeni nesil zabitlerden emniyetli operasyonlar beklediğini vurguladı. Etkinliğin son oturumu, DİTAŞ denizcilik ile devam etti. DİTAŞ adına Personel Müdürü Kaptan Semih Öney, şirketin tarihçesinden bahsettikten sonra şirketin hedefinin petrol taşımacılığını güven altına almak olduğunu vurguladı. Öney, stajyerlerde aradıkları kriterlerin İngilizce, ehliyet, STCW Belgesi, üniversite mezunu ve bilgisayar bilgisi olması gerektiğini söyledi. 

Etkinliğinin ikinci günü Devbulk ile devam etti. Devbulk adına İnsan Kaynakları Müdürü Bülent Akbulut, İnsan Kaynakları Müdür Yardımcısı Nuri Zarplı ve DPA Gökalp Sivrikaya katıldı.

Etkinliğin üçüncü gününde Geden Lines adına Personel Müdürü Kaptan Kadir Özkan, şirketlerinin ilerleyişini anlattı. İnsan sağlığı önemsediklerini ve maksimum özeni gösterdiklerini söyleyen Özkan, gemilerinde alkol tüketiminin olmağını ve bu konuda taviz vermediklerini belirtti. İş başvurularında herhangi bir kriter aramadıklarını belirten Özkan, kapılarının herkese daima açık olduğunu söyledi. Stajyer alımında diğer okullara nazaran Dokuz Eylül Üniversitesi'nin bir adım önde olduğunu dile getirdi.

Etkinliğin dördüncü gününün ilk oturumu, Actıve Denizcilik ile başladı. Actıve Denizcilik adına Personel Müdürü Kaptan Aras Bilge Aksüyek katıldı. Aras Bilge Aksüyek gemilerinde çoğunlukla yabancı personel çalıştırdıklarını söyledi ve bu sebepten dolayı stajyerlerden çok iyi bir İngilizce beklediklerini vurguladı. Bunun için staj başvurularında İngilizce sınavı yaptıklarını söyledi. Zabitlerine gemiye katılmadan önce eğitim uyguladıklarını belirten Aksürek, stajyerlerden beklentilerinin; çalışkan, gemiye uyum sağlayabilen, gemideki düzen içinde kendini geliştirebilen ve şirkete bağlılık olduğunu vurguladı.

Etkinliğin dördüncü gününün son oturumu DAD-DER ile devam etti. DAD-DER adına Vural Çağrıcı ve Erdal Hascan katıldı. Vural Çağrıcı ve Erdal Hascan amaçlarının denizcilerin haklarını öğrenmesi, denizcilerin örgütlenmesi, denizcilerin birbirleriyle iletişim kurması olduğunu söyledi. DAD-DER terk edilmiş gemiler, ölüm-yaralanmalar, ücretlerin ödenmemesi, iş kazaları, yasal destek konularında çalıştıklarını bildirdi. Erdal Hascan denizcilik sektörü ve genç gemi adamlarının sorunlarından bahsetti. 

Etkinliğin son gününün ilk oturumuna, Düzgit Denizcilik adına personel müdürü Kaptan Serhat Acar katıldı. Serhat Acar şirket hakkında bilgilendirici sunum yaptı ve denizcilik sektöründe yabancı dilin büyük önem taşıdığını vurguladı. Acar stajyerlerin sürekli değişen gündemi takip etmeleri gerektiğini, gemilerde emniyet ve çevre kirliliğinin önemini vurguladı. Etkinliğin ikinci haftasının son gününün ikinci oturumuna, Lucent Marıtıme adına Duygu Karasu katıldı. Konuğumuz şirket hakkında bilgilendirici sunum yaptı. Duygu Karasu şirketin hedeflerinden ve stajyer politikasından bahsetti. Stajyer alımında çeşitli sınavlar ve İngilizce ön mülakat yapıldığını söyledi. Yabancı şirketlerle çalışmanın önemine vurgu yaptı. Etkinliğin ikinci haftasının son gününün üçüncü oturumuna, Turkon Holding adına Barış Öztürk, Murat Şahin, Tuğçe Özata, Esra Hande Keskin ve Yavuz Eyvazoğlu katıldı. Şirket hakkında sunum yapan Barış Öztürk, şirketlerinin ilk kurulan armatörlük firması olduğunu ve genç bir filoya sahip olduklarını belirtti. Turkon Holding’in faaliyet alanlarının Gemi inşaa, armatörlük, lojistik hizmetleri ve turizm işletmeciliği gibi çeşitli alanları olduğunu belirtti. Esra Hande Keskin yürüttükleri staj projesinden bahsetti. 

ÇEBİ Denizcilik adına Personel Müdürü Murat Akgöz katıldı. Murat Akgöz şirket hakkında tanıtım videosu izletti. Akgöz, misyonlarının emniyetli yönetim, uyumlu yönetim sistemi ile ülkeden ülkeye güven taşıdıklarını belirtti.

Denizci olmanın temel koşullarının saygı duymak, empati ve güçlü karakter olması gerektiğini vurgulayan Akgöz, eğitimin önemini ve personelin bilinçli olması gerektiğini söyledi.

Son oturuma katılan BİLKA Denizcilik'ten Ziya Burak Dinç, şirketin gelecekle ilgili planlamalarından bahsetti. Dinç, gemilerin uluslararası sefer yaptığını ve Türkiye’ye fazla uğramadığını belirtti. Stajyer alımında sınav sistemini uyguladıklarını söyledi.

dokuz-eylul-universitesi-denizcilik-fakultesi-22.-kis-kariyer-gunleri_1.jpg

dokuz-eylul-universitesi-denizcilik-fakultesi-22.-kis-kariyer-gunleri-_2.jpgdokuz-eylul-universitesi-denizcilik-fakultesi-22.-kis-kariyer-gunleri-_3.jpgdokuz-eylul-universitesi-denizcilik-fakultesi-22.-kis-kariyer-gunleri-_4.jpg

dokuz-eylul-universitesi-denizcilik-fakultesi-22.-kis-kariyer-gunleri-_5.jpg

dokuz-eylul-universitesi-denizcilik-fakultesi-22.-kis-kariyer-gunleri-_6.jpg

dokuz-eylul-universitesi-denizcilik-fakultesi-22.-kis-kariyer-gunleri-_7.jpgdokuz-eylul-universitesi-denizcilik-fakultesi-22.-kis-kariyer-gunleri-_8.jpgdokuz-eylul-universitesi-denizcilik-fakultesi-22.-kis-kariyer-gunleri-_9.jpg

Editör: TE Bilişim