TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında, KOBİ’lerin finansmana erişimde yaşanan sıkıntıları gidermek ve yüzde 10’un altında faizle kredi kullandırmak amaçlarıyla başlatılan ’Nefes Kredisi Projesi’ kapsamında başvurular Pazartesi günü başlıyor.
Edirne Ticaret Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, söz konusu projeyle ilgili yaptığı açıklamada, "’Nefes Kredisi’ projesine Edirne Ticaret Borsası olarak destek veriyoruz. TOBB tarafından Türkiye genelindeki her oda ve borsaya belirli bir miktarda kaynak tahsisi gerçekleştirildi. Ancak Borsa olarak daha fazla üyemizin krediye ulaşması için 1 milyon TL ek kaynak sağlama kararı aldık. Bu sayede üyelerimize toplamda 10 milyon TL ilave kredi limiti tahsis edilecek. Üyelerimizden aldığımız gücü, yine üyelerimiz için kullanmaktan memnuniyet duyuyoruz. Projenin ülkemize ve üyelerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz" dedi.

Kredi koşulları
TOBB ile Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) arasında imzalanan protokol gereğince Borsa üyeleri, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Denizbank A.Ş.’nin il veya ilçelerde bulunan şubelerin tamamından başvuruda bulunabilecek. Kredi yıllık yüzde 9,90 brüt faiz oranı üzerinden 12 ay vadeli ve aylık eşit taksitli olarak kullandırılacak. Kredinin azami limiti 150 bin TL olacak.
Protokol, imzalanan bankalar tarafından masraf olarak talep edilecek 250 TL ve Hazine Müsteşarlığının talep edeceği kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında herhangi bir masraf komisyon talep edilmeyecek. KOBİ’ler TOBB Nefes Kredisi’ne başvurabilmek için öncelikle Borsadan ‘TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir’ ibareli faaliyet belgesi alacaklar. Bankanın talep edeceği kredi evrakları ile müracaat tamamlanacak.
Kaynak: iha