19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Edirne’de, genç öğrencilerin oluşturduğu kortej yürüyüşü ve çelenk sunma törenleriyle başladı.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı kapsamında ilk olarak 25 Kasım Şehir Stadyum’undan başlayan kortej, kent merkezinde bulunan Atatürk Anıtı’na yürüyüş gerçekleştirdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak ve beraberindeki genç öğrenciler, Anıta çelenk sundu.
Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, 19 Mayıs 1919’un Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletinin içindeki bağımsızlık korunu alevlendirdiği ve tam bağımsız bir Türkiye için kutlu bir yolun başlangıcı olan unutulmaz bir tarih olduğunu söyledi.
Atatürk’ün ’Bütün ümidim gençliktedir’ sözünü anımsatan Ocak, "Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere emanet etmiştir. Yarınlarımızın teminatı olan siz gençler, nitelikli, bilgili ve ideal sahibi olarak yetişmelisiniz. İstiklal mücadelesi ruhuna sahip, ’zaman bendedir’ ve ’mekan bana emanettir’ diyebilen hakkın hatırını âli tutan, okuyan ve irdeleyen, milli değerlerine sahip çıkan, milletine sevdalı, hür düşünebilen, Cumhuriyet ve demokrasiyi özümsemiş, benimsemiş, yenilikçi ve girişimci bir ruha sahip olmalısınız. Gençlik Spor Bakanlığı olarak en iyi şekilde yetişmeniz için her zaman yanınızda olduk ve olmaya devam edeceğiz."
Kaynak: iha