Düzce Üniversitesi Sağlık Yönetimi Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen “Herkes İçin Sağlık” başlıklı konferansta Hep yaşam Derneği Başkanı Dr. Hilal Ünalmış Duda ve Düzce Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan deneyim ve bilgilerini katılımcılarla paylaştı.

Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını Sağlık Yönetimi Öğrenci Topluluğu Başkanı Mesut Yıldız yaptı. Geleceğin sağlık yöneticileri olarak bu etkinliğin kendilerine çok önemli katkılar sağlayacağını belirten Yıldız, sağlık sektöründe uzman iki değerli konuşmacının; global sağlık politikaları, ilaç endüstrisi ve yapılan çalışmalar hakkında önemli bilgiler aktaracaklarını ifade ederek “Unutmayalım ki sağlık hekimlerle, sağlık yönetimi ise bizlerle daha güzel olacak” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının sonrasında sonra sunumunu yapmak için kürsüye davet edilen Hep yaşam Derneği Başkanı Dr. Hilal Ünalmış Duda, sağlık sorunlarında en önemli adımın çocukların bulaşıcı hastalıklara karşı aşılanması olduğunu dile getirdi. Bugün sürdürülebilir sağlık politikaları geliştirildiğini ifade eden davetli konuşmacı, Ülkemizin ilaç sektöründe belirli bir seviyeye geldiğini belirterek yine de ilaçların büyük bir kısmının ithal edildiğini sözlerine ekledi.

Sağlık hizmetlerinin gün geçtikçe iyiye gittiğini söyleyen Dr. Hilal Ünalmış Duda, sağlık hakları konusunda da hukukçuların önemli çalışmalar yaptığını dillendirdi. Karşısındaki gençlerden umutlu olduğunu belirten Dr. Hilal Ünalmış Duda, “Umuyorum ki sizler sağlık alanında çalışmaya başladıktan sonra herşey daha iyi olacak” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Konferansın diğer konuşmacısı olan Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan, yaşam boyu sağlık için, yaşam boyu hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. Günde en az 30 dakika hareket yapılmasının sağlık için çok önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Pehlivan, gelişen endüstrinin insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğini söyleyerek, 21. yüzyılın insanlara yaptığı en büyük kötülüğün, endüstriyel beslenme biçimi olduğunun altını çizdi.

İnsan sağlığı için yemeğin, suyun ve uykunun çok önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Pehlivan, günde en az 7 saat uyunması gerektiğini dile getirdi. Sevginin de insan hayatı için çok önemli bir yere sahip olduğuna işaret eden Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan, hayattaki her şeyle sevgi bağı kurulmasının önemine değinerek sözlerini sonlandırdı.

Yapılan sunumlardan sonra öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan konuşmacılar, yoğun katılımları için öğrencilere teşekkür ederek programı sonlandırdılar.

Programın sonunda, Dr. Hilal Ünalmış Duda’ya ve Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan’a teşekkür plaketleri takdim edildi. Hepyaşam Derneği Sosyal Komite Üyesi Süreyya Cülcüloğlu ve Hepyaşam Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nevin Çalışkan’a Topluluk üyeleri tarafından teşekkür belgesi takdim edilmesiyle program sona erdi.
Kaynak: iha