Düzce İl Emniyet Müdürlüğü üniversiteye hazırlanan öğrencilere Gençlik ve Güvenli Gelecek Projesi kapsamında seminer verdi.
Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliğince Gençlik ve Güvenli Gelecek Projesi kapsamında lise son sınıf öğrencilerine üniversitelerde dikkat etmeleri ve kendilerini korumaları gereken konular hakkında bilgilendirme seminerleri yapılıyor.
Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Veysel Özalp tarafından öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
Özalp, yasa dışı örgütler ile ilgili olarak “Size sevgi ve şefkatle yaklaşırlar ama sokakta ateş kusmanı isterler. Üniversite hayatına başladığınız zaman aile bağlarını kesmeyin daha sıkı tutun. Aileniz sizin kimle olduğunuzu kimle dolaştığınızı bilsin. Yalan söylemeyin çünkü bir yalan peşinden yüzlerce yalanı doğuracaktır ve sizi çıkmaza sürükleyecektir” dedi.
“Üniversiteye 4 yıl sonra yapacağınız işin diplomasını almak için gideceğinizi hiçbir zaman unutmayın” diyen Özalp “Geleceğinize şekil vermek için gidiyorsunuz. İyi bir işiniz olursa iyi bir hayatınız olur bu nedenle okumaya gidin” diye konuştu. Eğitimler, Düzce’de bulunan liselerde devam ediyor.
Kaynak: iha