Düzce Valisi Ali Fidan, sanayi kurum ve kuruluşlarına yaptığı gezilerde en çok iki konudan şikayet aldıklarını ve çözümü noktasında çalışma yapacaklarını söyledi.
Vali Ali Fidan, haftanın belli günlerinde sanayi kuruluşlarını gezerek sanayicilerin sıkıntıları ile ilgili bilgiler alıyor. Vali Fidan gezdiği sanayi kuruluşlarında en fazla kalifiye eleman sıkıntısı yaşandığını bildirdi.
Vali Ali Fidan, “Sanayicilerimizin şu anda asgari ücretle ilgili sıkıntıları var. Bununla ilgili hazırlık yapıyorlar. Ancak genel olarak Düzce içinde sanayicimizin durumu iyi. Bir takım kalifiye eleman temininde sıkıntılar var. Bizim bu anlamda hazırlıklar yapmamız lazım. Düzce’de teknik ve mesleki Liseleri Düzceli iş adamların ihtiyaçlarına göre düzenlememiz lazım. Bir takım kurslar açarak ya da okullarımızda yeni bölümler açarak kalifiye eleman sıkıntısını çözmemiz lazım. Hemen hemen her sanayi tesisinde bu sıkıntı dile getiriliyor. Bu anlık bir çözümü olan konu değil ama ara eleman yetiştirmede meslek liselerimizin bölümlerini düzenleyebiliriz. Uzun vadede yeni OSB’ler yapıldığına göre yeni meslek liseleri gündeme gelebilir” dedi.
Kaynak: iha