Düzce Bisiklet Kulübü’nün "Biziz Beraberiz Türkiye’yiz" sloganıyla düzenlediği bisiklet turu yapıldı. Yağmur altında pedal çeviren 7 den 70’e kadar bisiklet sevdalıları, birlik beraberlik mesajı verdi.

Düze Bisiklet Kulübü’nün Anıtpark-Sarayyeri-Arapçiftliği-Anıtpark güzergahında düzenlediği 5 km gidiş,5 km geliş "Biziz Beraberiz Türkiyeyiz" bisiklet turu yapıldı. Yağmur altında yapılan bisiklet turuna Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Yılmaz Özdemir, Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, siyasi partilerin il başkanları, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı ile bisiklet tutkunları katıldı.

Anıtpark’ta tur öncesinde Düzce Bisiklet Kulübü Başkanı Birol Aksu katılımcılara güzergah ve tur rotası hakkında bilgiler verdi.

Ayrıca Bisiklet turuna katılan işitme engellilere’de bisiklet turuna katıldı. İşaret diliyle anlaşan işitme engelliler rotalarını da yine işaret dilini kullanarak öğrendiler. Kısa süre birbirileriyle işaret dilinde sohbette eden engelliler daha sonra bisikletlerine binerek tura katıldılar.

İlk kez yapılan bisiklet turuna havanın yağışlı olmasına rağmen katılım oldukça fazla olması yüzleri güldürdü.

Birbirinden farklı bisikletlerde tur ile ortaya çıktı. Bisikleti olamayanlara Bisiklet Kulübü tarafından bisikletlerin verildiği turda ayrıca bisiklet tutkunları da kendi bisikletlerini ortaya çıkarttı. Bir bisiklet tutkunu bir markanın ilk modelinden olan bir bisikleti ile dikkat çekerken bir başka bisiklet sever ise fiyatı oldukça pahalı olan bir modelle tura katıldı.
Kaynak: iha