Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Düzce Tanıtım Günleri’ni Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek’te ziyaret etti,
Kendisi de Akçakocalı olan Nevin Gökçek, Düzce ve Akçakoca stantlarını tek tek dolaşarak görevlilere başarılar diledi. Ziyaretleri sırasında Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer, Nevin Gökçek’e Akçakoca’yı simgeleyen bir cam çalışmasını hediye ederken, Akçakoca stantları önünde Akçakocalı hemşehrilerinin isteklerini kırmayarak, onlarla çok sayıda hatıra fotoğrafı çektirdi.
Akçakoca’yı tanıtan çeşitli görselleri dikkatle inceleyen ve bilgiler alan Nevin Gökçek, doğup büyüdüğü yer olan ve her hafta sonu da mutlaka ziyaret ettiğini söylediği Akçakoca ile Düzce’nin tanıtım etkinlikleriyle ilgili olarak, basın mensuplarının sorularını da cevapladı.
Nevin Gökçek ’’Kendim doğma büyüme Akçakocalı’yım, tüm Düzcelileri hemşehrim olarak kabul ediyorum. Bugün burada Akçakoca ve Düzce’nin adının duyulmasından gurur duyuyorum. Akçakoca, Ankara’ya en yakın deniz, Ankara’ya en yakın doğal güzelliğin olduğu yer. Saat 8’de aracınıza binip 10’da orada olup kahvaltınızı yapıyor, denize giriyor, keyifle kahvenizi içiyorsunuz. Akşam 7-8 gibi tekrar Ankara’ya geliyorsunuz. Müthiş bir güzelliği yaşıyorsunuz ve dinleniyorsunuz.Ben buradan tüm Ankaralı hemşehrilerime sesleniyorum, burdan yola çıksanız 2,5 saatte Akçakoca’dasınız. Keyifli bir gün geçirir ve dönersiniz, hiç uzak yerlere gitmenize gerek yok. Ben çok resim çeken bir insanım. Akçakoca’da güneşin doğuşu ve batışı harikulade. Sadece onu görmeye gelsinler görecekler ki sanki bir ay tatil yapmışlar.Sonra Akçakoca’nın insanı çok sıcakkanlı, çok misafirperver. Çocukluğumda en çok turist alan yer Akçakoca’ydı. Sonra bir duraklama dönemi oldu ama Allah’a hamd olsun son senelerde ekonomik şartları kısıtlı olan vatandaşlarımız Akçakoca’yı tercih ediyor. Her hafta sonu Akçakoca’ya gidiyorum. Benimle birlikte gelip Akçakoca’yı tanıyanlar, kendileri o güzellikleri arkadaş çevrelerine yayıyorlar. Ve müthiş bir yermiş, biz bu güzelliği bugüne kadar bilmiyorduk diyorlar. Ben buradan Akçakoca belediye başkanlığına, Kaymakam beye özellikle teşekkür ediyorum. Akçakocamızın güzel tanıtımını yaptılar. Bunun daha da çok olmasını istiyorum. Akçakoca’ya giderken Rabbim bütün doğanın güzelliklerini vermiş, hiç toprak görmüyorsunuz, sadece yeşili görüyorsunuz, bedeniniz, ruhunuz, gözünüz her yeriniz dinleniyor ve hiçbir şey düşünmüyorsunuz, relaks oluyorsunuz. Akçakoca benim için terapi merkezidir diyorum. Tanıtım günleri mutlaka devam edilmeli. Daha donanımlı gelinmeli, daha önceden reklamları yapılmalı. Ben hemşehrinizim, ama ben geç duydum üzgünüm, sitem ediyorum . Önceden duymuş olsaydım bu tanıtımların daha geniş kapsamlı olması daha güzel olur diye düşünüyorum. Emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.
Kaynak: iha