Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Meclis Üyeleri, Meclis Başkanı Ertan Taşlı’nın başkanlığında Ankara’da bakanlık nezdinde bazı temaslarda bulundu.
Ankara programına Meclis Başkanı Ertan Taşlı, Meclis Başkan Vekilleri Metin Coşkun ve Yalçın Balaban, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdülkadir Albayrakoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Hayati Eğilmez, Murat Öz, Murat Saydam, Meclis Üyeleri Bedri Sütlü, Dursun Mutaf, Erdoğan Bıyık, Fethi Çapar, Halil Uzun, Orhan Yılmaz, Şemsi Durdu ve Ümit Ülgen katıldılar.
İlk durak Ali Fidan
Düzce Valiliği görevindeyken Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı’na atanan Ali Fidan’ı ziyaret eden DTSO Meclis Üyeleri, Ali Fidan’a yeni görevinde başlarılar diledi.
DTSO Meclis Üyeleri, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığından sonra sırasıyla Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ve Fevai Arslan ziyaret edildi. Ziyaretlerde oda çalışmaları ve Düzce’deki sorunlar ele alındı.
Heyet sonrasında Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ve Eski Düzce valilerinden ve şu anki Ankara Valisi Ercan Topaca’yı ziyaret etti.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi Düzce’ye davet edildi. Bakan Tüfenkçi de en kısa zamanda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ile birlikte Düzce’ye geleceğini ifade etti.
Bakan Faruk Özlü ziyareti
DTSO Meclis Üyelerinin son ziyaret noktası Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü oldu.
Ziyarette bakanlık bünyesindeki birçok konu ele alınırken ön plana çıkan konular Girişimcilik envanteri, Gümüşova OSB, Düzce TSO’nun yaptırmakta olduğu SWOT analizi çalışması, Akçakoca Limanı ve Balıkçı Barınağı konuları oldu.
Bakan Dr. Faruk Özlü, Düzce için yaptığı çalışmaları DTSO Meclis üyelerine aktardı. Çok verimli bir toplantının yapıldığı ziyarette Faruk Özlü’ye Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclisinin her zaman yanında olduğu ifade edildi.
Kaynak: iha