Düzce Üniversitesi İşletme Topluluğu ve İnanç Grup Dış Ticaret Hizmetleri işbirliğiyle düzenlenen “Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri” Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
İnanç Grup Dış Ticaret Hizmetleri Kurucusu, Yönetim Kurulu Üyesi ve Gümrük Müşaviri Necdet Külünk’ün davetli konuşmacı olarak katıldığı programın açılış konuşmasını İşletme Topluluğu Başkanı İlker Atalay yaptı. Topluluğun amacından bahseden Atalay, “Topluluk olarak Üniversitenin kurumsal kimliğini ve öğrencilerimizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Üniversitemizin tanıtım faaliyetlerine katılarak Üniversitemize ve bize yakışır şekilde bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif aktiviteler düzenlemeyi ve üniversite hayatını en verimli şekilde kullanmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Topluluk Başkanı İlker Atalay semineri düzenlemelerindeki asıl amacın, Ülkemizdeki uluslararası ticaretin gün geçtikçe öneminin artması ve ticaret kaynaklarının globalleşmeye başlaması ile artan rekabette başarılı bir yol çizebilmek olduğunu belirtti. Atalay, sürekli gelişen dünya düzenini ve yenilikleri yakından takip ederek bunları insanlara aktarmanın son derece önemli olduğunu da sözlerine ekledi.
Markalaşmış ürün ve firmalardan örnekler vererek konuşmasına başlayan Külünk, markalaşmanın üzerinde durarak dünya çapında ismimizi duyuracak markalı ürünler üretmemiz gerektiğine dikkat çekti. Otomotiv ve bilişim sektörüne ağırlık verilmesinin faydalı olacağını söyleyen Necdet Külünk, bu sektörlerin dış ticarette önemli bir yeri olduğunu dile getirdi.
Seminer, İnanç Grup Dış Ticaret Hizmetleri İhracat Operasyon Müdürü Ümit Budur’un konuşmasıyla devam etti. Öğrencilere seslenen davetli konuşmacı, “Üniversiteyi bitirip işe başladığınız zaman kolunuzda saatiniz olmasın. Saatin, günün ve hafta sonunun sizin için önemli olmaması gerekir. Yaptığınız işte sorumluluklarınızı bilerek yolunuza devam etmelisiniz” dedi.
Seminerin bir diğer konuşmacısı İnanç Grup Dış Ticaret Hizmetleri İthalat Operasyon Müdürü Mahmut Baş sunumunda, ihracat işlemlerinde düzenlenen belgeler ve dış ticarette yapılan işlemler hakkında önemli bilgiler aktardı.
Programın son konuşmasını gerçekleştiren İnanç Grup Dış Ticaret Hizmetleri Teşvik ve Dahilde İşleme Sorumlusu İlhan Oymak, dahilde işleme izin belgesi konusuyla ilgili bilgiler verdi. Dünya piyasasındaki rekabet gücü, ihraç pazarlarının geliştirilmesi, ürünlerin çeşitlendirilmesi gibi konularda önemli tespitlerde bulunan Oymak, ihracat artışının sağlanmasıyla ilgili bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.
Program, davetli konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.
Kaynak: iha