Boğaziçi beldesinin hayali gerçek oluyor. Başkan İbrahim Ercan’ın çabası ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün desteği ile EPDK beldeye doğalgaz getirilmesini onayladı. Önümüzdeki yaz sezonunda Boğaziçi doğalgaza kavuşacak.
Belediye Başkanı seçildikten sonra Boğaziçi’nde seferberlik başlatan Başkanı İbrahim Ercan bir sözünü daha yerine getirdi. Beldede önemli çalışmalar imza atan Ercan, doğalgaz için yaptığı girişimlerin meyvesini aldı.
Doğalgaz çalışması ile ilgili olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü başkanlığında geçtiğimiz aylarda düzenlenen Koordinasyon kurulu toplantısında Boğaziçi ile ilgili de gündem maddeleri görüşülmüş, beldeye Doğalgaz gelmesi ile ilgili olarak önemli adımlar atılmıştı.
O tarihlerde Boğaziçi’ne doğalgaz kazanımı konusunda DERGAZ ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile sürekli görüşmeler yaptıklarını açıklayan Başkan İbrahim Ercan, Bakan Faruk Özlü’ye de konuyu anlatmış destek almıştı.
Bakan’ın desteği, Başkan Ercan’ın çabaları ile gelişen projede Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ile toplantı yapıldı. Toplantıdan sonra girişimler devam ederken Boğaziçi için müjdeli haber geldi. EPDK Boğaziçi’ne doğalgaz gelmesini onaylarken, önümüzdeki yaz sezonunda çalışmaların başlayacağı öğrenildi.
Kaynak: iha