Yemen'in güneydeki liman kenti Mukalla'da askeriyeye yönelik intihar saldırısı gerçekleştirildiği bildirildi. Saldırıda ölü ve yaralıların olduğu belirtiliyor.

Liman kenti Mukalla'da bulunan dananmaya ait bir üsse ve askeri birliğe yönelik saldırı gerçekleştirildiği açıklandı. Güvenlik güçlerinin açıkladığı bilgiye göre, bomba yüklü bir araçla yapılan intihar saldırısının düzenlendiği bölgede, 2 ayrı patlama duyuldu. İntihar saldırısının askeri karargahı hedeflediği, diğer patlamaların ise donanma üssünde olduğu aktarıldı.

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi güçlerini destekleyen Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin yakın zamanda donanma üssünde görüldüğü belirtiliyor.

Saldırılarda ölü ve yaralıların olduğu öne sürülürken, askeri araçların havaya uçurulduğu iddia edildi.

Öte yandan dün Yemen'in güneyinde al-Qatan şehri yakınlarında seyir halindeki Cumhurbaşkanı Hadi'ye bağlı askeri bir konvoya bombalı saldırı düzenlenmişti. Saldırıda 8 kişi ölmüş, 17 kişi ise yaralanmıştı.

Kuveyt'te 3 hafta süren Birleşmiş Milletler (BM) destekli barış görüşmelerinde geçtiğimiz günlerde taraflar tutukluları 20 gün içerisinde salıvermek için ön anlaşmaya varmıştı.

Kuveyt'te geçen ay başlayan BM destekli barış görüşmeleri nedeniyle Yemen'de geçici ateşkes sağlanmıştı. Ülkede, bu süre zarfından yapılan ateşkes ihlalleri hakkında taraflar birbirini suçluyor.Cihan
Kaynak: cha