Avrupa Birliği'nin Türk vatandaşlarına vizesi geçi hakkı tanıması halinde yıl sonuna kadar biyometrik pasaport şartı aranmayacağı öne sürüldü.

Alman Bild gazetesi, Türkiye'den vize muafiyeti koşullarından biri olarak istenen biyometrik pasaportlarla ilgili bir iddiaya yer verdi. AB Komisyonu çevrelerine dayandırılan habere göre, Türk vatandaşları için planlanan vize muafiyeti biyometrik pasaportlar yürürlüğe girmeden geçerli olacak.

Deutsche Welle Türkçe servisinin haberine göre, Türk vatandaşlarının bu yılın sonuna kadar sahip oldukları pasaportlarla vizesiz Avrupa Birliği ülkelerine seyahat edebilecekleri belirtildi.

AB Komisyonu'nun Türk vatandaşlarına vize muafiyeti sağlanması konusundaki görüşünü yarın açıklaması bekleniyor. AB çevrelerinden sızan bilgilere göre haziran ayı sonunda Schengen Bölgesi'ne Türk vatandaşları için vize zorunluluğu kaldırılması planlanıyor. Ancak bunun için Türkiye'den istenen 72 koşulun yerine getirilmiş olması da gerekli. Hafta sonu itibariyle 62 kriterin yerine getirildiği belirtiliyor. AB'nin kalan şartların da karşılanması için bir aylık ek süre tanıması da ihtimal dahlinde.
Cihan
Kaynak: cha