Fransa’da dün akşam terör saldırısının yaşandığı Nice, ülkenin en önemli turizm merkezlerinden biri ve beşinci büyük şehridir. Nice Güney Fransa'da, Akdeniz sahilinde, Marsilya ile Cenova arasında yer alıyor.

Fransa'nın Nice kentindeki saldırının ayrıntıları ortaya çıktıkça, insanların yaşadığı panik ve katliamın korkunçluğu daha da belirginleşiyor.

Akdeniz kenarındaki tatil şehri Nice'de katliamın gerçekleştiği yerin adı "Anglais" mesire alanı olarak biliniyordu ve oldukça ünlüydü.

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre; 31 yaşındaki Tunus asıllı saldırgan birkaç gün önce kiraladığı kamyonu yerel saatle 22.30 sıralarında kalabalığın üzerine sürdü.

14 Temmuz Fransa Ulusal Günü kutlamalarının sonunda yapılan havai fişek gösterilerini izledikten sonra mesire yerinden dağılmaya hazırlanan insan kalabalığının üzerine gelen kamyonda, saldırganın araçtan dışarıya tabancayla ateş ettiği de görüldü.

Fransız emniyet birimleri, ölenler arasında çok sayıda çocuğun bulunduğunu kaydetti.

Fransız ve Alman radyolarının haber programlarına bağlanan görgü tanıkları, kamyonun kalabalığın üzerine ortalama 80 km hızla sürüldüğünü belirttiler.

Nice'deki saldırıda 84 kişi öldü, 18'i ağır çok sayıda kişi yaralandı.



Cihan
Kaynak: cha