Rusya ile Türkiye arasında yaşanan uçak krizinden sonra büyük zarar gören turizm sektörü için Rusya'dan sevindirici haberler gelemeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e mektup göndermesi üzerine yumuşayan ilişkiler üzerine, Moskova'nın Türk şirketlerine uyguladığı yaptırımlarla birlikte, turizmdeki engeller de yavaş yavaş kaldırılıyor.

Rus operatörlerinin Türkiye yasağının kaldırılması üzerine St. Petersburg’dan Antalya’ya ilk charter uçak seferinin 14 Temmuz’da yapılacağı bildirildi. TASS haber ajansının bildirdiğine göre, Antalya’ya ilk charter uçuşu bugün yapılması planlanıyordu ancak daha sonra bu tarih 14 Temmuz’da ertelendi.

Rusya Turizmciler Birliği basın sözcüsü İrina Turina ise Türkiye’ye charter uçuşların hangi tarihte başlayacağına dair haberlerin ‘dayanaksız’ olduğunu söyledi.

Kommersant gazetesi de Türkiye ve Rusya arasındaki charter uçuşların başlamasını öngören resmi bir hükümet kararı olmaması nedeniyle uçuşların düzenli seferlerle gerçekleştiğini duyurmuştu.

Sputnik'in haberine göre charter uçuşların olmaması nedeniyle Türkiye’ye tur paketlerinin beklenenden daha pahalı olduğu bu nedenle de yeterince talep görmediği iddia edildi. Cihan
Kaynak: cha