Hamburg Eyalet Başbakanı Olaf Scholz Avrupa Birliği ile Türkiye arasında pazarlıkları sürdürülen mülteci krizinde önemli adım kaydedilmesinden memnun olduğunu belirtti.

Olaf Scholz, “Ben rahatladım. AB-Türkiye Zirvesi doğru yönde önemli bir adımdır. Ankara'nın önerisi Akdeniz’den yasadışı tehlikeli göçü azaltmak için çözüm sunuyor. Bu aynı zamanda Suriye’den gelecek mültecilerin Avrupa’da yasal, güvenli ve organize bir şekilde koruma bulmalarına imkan tanıyor." dedi.

"Almanya Başbakanı şimdi bir sonraki adım olarak diğer Avrupa ülkelerini de bizim gibi mülteci almaya ikna etmesi gerekir." diyen Scholz, "Birlikte hareket edersek Avrupa olarak güçlü bir şekilde mültecilerin durumunu omuzlayabiliriz." açıklamasında bulundu.

Almanya’nın mültecilere her zaman hazırlıklı olması gerektiğine işaret eden Scholz, "Biz Almanlar ileride daha çok mültecinin korunma, bakım ve entegrasyonuna açık olmalıyız. Eğer AB ile Türkiye arasında yapılan görüşmelerde başarı sağlanırsa o zaman Yunanistan’dan gelen korkunç görüntüler tarihe karışır. Bu çok iyi olur." şeklinde konuştu.Cihan
Kaynak: cha