Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus petrol şirketlerinin petrol üretimini artırmama konusunda anlaşmaya vardığını söyledi.

Rus petrol şirketleri yöneticilerinin katılımıyla petrol sektörünü geliştirme konusunun ele alındığı toplantıda konuşan Putin, anlaşmanın yanı sıra petrol piyasasına istikrar kazandıracak daha radikal önerilerin bulunduğunu da vurguladı.

Rus lider, Sputnik ajansında yer alan açıklamasında, "Bildiğiniz gibi Enerji Bakanı Aleksandr Novak ve bakanlık uzmanları, küresel enerji pazarına istikrar kazandırılmasıyla ilgili konular üzerinde çalışma yürütüyorlar. Partnerlerimize, küresel petrol pazarının önde gelen aktörlerine danışıyorlar. Pazara istikrar kazandıracak, arz ve talebi dengeleyecek önlemleri tartışıyorlar." ifadelerini kullandı.

'PETROL ÜRETİMİ SABİTLEME KARARI ALINMIŞTI’

Rusya, Suudi Arabistan, Katar ve Venezüella şubat ayında Katar'ın başkenti Doha'da güncel petrol piyasasına yönelik bir görüşme gerçekleştirmişti. Görüşmede taraflar, aylık petrol üretim hacminin 11 Ocak'taki seviyede sabitleme konusunda mutabakata varmıştı.

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ise dünyadaki toplam petrolün yüzde 75'ini ihraç eden ülkelerin petrol üretimini sabitleme konusunda anlaştığını, bunun yeterli olduğunu ifade ederek, ülkesinin küresel petrol üretim pazarındaki payının korunacağını belirtmişti.
Editör: TE Bilişim