Özgürlük Filosu Gazze’ye tek gemiyle gidecek

Gazze'ye uygulanan ablukayı delmek için oluşturulan uluslararası sivil girişim Özgürlük Filosu Koalisyonu'ndan, kadınlardan oluşan 4. filonun Gazze’ye tek gemiyle gideceği bildirildi.

Gazze'ye uygulanan ablukayı delmek için oluşturulan uluslararası sivil girişim Özgürlük Filosu Koalisyonu'ndan, kadınlardan oluşan 4. filonun Gazze’ye tek gemiyle gideceği bildirildi. Organizasyondan yapılan yazılı açıklamada, geçen hafta salı günü Messina’dan ayrılan Zaytouna adlı geminin yoluna sorunsuz devam ettiği ve bu haftanın sonuna doğru Gazze Limanı'na varmasının beklendiği ifade edildi.

Sadece kadınlardan oluşan filoyla İspanya'nın Barcelona'da kentinden iki gemiyle Gazze'ye yola çıkılması planlanırken, ilk Amal-Hope gemisinin bozulması üzerine yeni bir gemi alınarak Messina'ya getirtildiği belirtilen açıklamada, "Aslında gemi denize açılmaya hazırdı ve zaten Palermo'dan Messina'ya gelmişti fakat bu seyahatten dolayı yaşanan gecikme nedeniyle gemi mürettebatı daha fazla bizimle kalamadı ve ayrıldı.” denildi.

İkinci gemide yer alacaklardan Norveçli Profesör Gerd von der Lippe de “Bu yıl, Gazze’deki kız kardeşlerimizle buluşma fırsatına sahip olamayacağımız için korkunç hayal kırıklığı duyuyoruz.” dedi.

Kanadalı emekli belgesel yapımcısı Eva Manly de "Amal-Hope II projesini bu kadar ileri götürmek büyük başarıydı ancak maalesef zamanında projeyi tamamlayamadık." ifadesini kullandı.

İkinci gemide yer alacaklar arasında eşini Mavi Marmara baskınında kaybeden Türk aktivist Çiğdem Topçuoğlu da bulunuyordu.
Editör: TE Bilişim