Karadeniz sel felaketi yaşadı. En büyük zararı Ordu gördü. Ordu'nun Ünye ilçesinde Cevizdere Deresi'nin su seviyesinin yükselip taşması üzerine Karadeniz Sahil Yolu tedbir amacı ile kapatıldı. Fındıkta ise büyük kayıp yaşandı.

Tonlarca fındık denize aktı. Öyle ki denizde bir fındık adası oluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan bilgi aldı, "Yaralar sarılacak" dedi. İçişleri Bakanı ve AFAD Başkanı'nı bölgeye gönderdi.

İçişleri Bakanı Soylu "Zararlar karşılanacak" dedi. Yine bölgede olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Devlet olarak ne gerekiyorsa biz gereğini yapacağız" diye konuştu. CNN Türk Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, 'da bugün de yağışların süreceğini söyledi.

''60 YAŞINDAYIM, BÖYLE BİR YAĞIŞ ŞEKLİ YAŞAMADIM''

Ünye'nin Tekkiraz Mahallesi Muhtarı Yakup Balcı, ''Bizim Karadenizimizin geçim kaynağı fındık ve mısır. Fındığımız büyük oranda, harmandan; saat 08:30'ta yağışın fırtınanın gelişiyle kimse ne olduğunu anlayamadan dışarı bile çıkamadan fındık lere karıştı. Vatandaşlar mağdur oldu. Yaklaşık 40 dakika sürdü ama ne olduysa alıp götürdü. Ben 60 yaşındaydım, bu zamana kadar böyle yağış şekli fırtına yaşamadım. Bu bir afet. Yollarımız sanki dağdan bayırdan gelen topraklar sayesinde kamyonlarla doldurmuş gibi kapalı durumda. Belediyemiz geceden bu yana açmak için uğraşıyorlar. Çalışmalarımız devam edecek.'' diyerek felaketi anlattı.

Editör: TE Bilişim