Mağdur  Mürettebatın  Davası 'insanlık ayıbı'

ITF Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (International Transport Workers 'Federation) müfettişi, Cezayir'de terk edilen 17 kişilik mürettebatın mağduriyetinin gidermesi için  gemi sahibine ve bayrak devletine son bir çağrıda bulundu. 
ITF müfettişi Mohamed Arrachedi mürettebatı Cezayir Limanı'nda 7 ay boyunca maaşları ödenmemiş ve ihtiyaçları tedarik edilmemiş bir şekilde kalan Türk armatöre ait Seahonest adlı Panama bayraklı geminin durumuna dikkat çekti.
Mohamed Arrachedi durumun aciliyetini şöyle açıkladı: "Mürettebat felaketin eşiğinde. Bir intihar riski olduğuna inanıyorum - durumları o kadar umutsuz. Şirket  mürettebatın üzerinden elini çekmiş durumda ancak diğer gemileri de çalıştırmaya devam ediyor. Bu bir insanlık ayıbıdır. 

"Ya şirket veya bayrak devleti harekete geçmek  zorundadır. Mürettebatın aç kalmamasının tek nedeni ITF, Cezayirli sendikalar, Cezayir Liman otoritesi ve Hindistan ile Türkiye'nin elçilikleri tarafından sağlanan gıda ve insani yardımdır. "
Arrachedi, Panama Denizcilik Makamına ve geminin sahibine, Vera Denizcilik İthalat ve İhracat Tic Ltd. ŞTİ. yetkilisi Seyfullah Dalgın'a, İsmail pasa sok no: 77, 34718 Kosuyolu, Kadıköy - İstanbul (www.verashipping.com) yazdığı mektupta şunları söyledi:

Yüksek ilgi ve endişe ile bir kez daha,  Sayın Seyfullah sizinle Cezayir limanı'ndaki Seahonest gemisinde bulunan denizcilerin durumuna tez zamanda bir çözüm planı için  temasa geçiyorum.

Samimiyetimle, tüm kapsam ve perspektifler altında gemideki 17 personelin  (2 Türk ve 15 Hint vatandaşı) durumlarına şu ana kadar, yani gemide geçirdikleri 10 ay sonrasına kadar hiçbir şekilde bir çözüm planı, programı olmaması sadece yasal veya düzenleyici bir durumdan  ve / veya insani açıdan değil hiçbir şekilde kabul edilemez ve anlaşılamaz 

Gemide bulunan mürettebat gemideki çok kötü koşullardan, soğuk ve çok ağır psikolojik koşullardan muzdarip. Bir planın olmaması ve sizin tarafınızdan verilen sözlerin yerine getirilmemesi, gemide herhangi bir insanın dayanabileceği  sınırı belirler. Şirketten mürettebatın ülkelerine gönderilmesini istedik. Bu birçok kez vaat edildi.
Şirketin gerçek niyeti nedir? Şirket harekete geçmek için neyi bekliyor? Şirketin niyeti mürettebat iyice umutsuzluğa kapılana kadar beklemek ve ondan sonra mı ülkelerine dönmelerine razı olmak?

Mürettebatın daha fazla dayanacak gücü kalmadı.. Lütfen harekete geçin  ve tez davranın. Mürettebat ödemelerinin yapılması ve ülkelerine geri dönmeyi sabırsızlıkla bekliyor. Şirketiniz gemiye başka bir mürettebat yerleştirip, gemideki personelin sıkıntılarına son verebilir. Bunu yapmak sizin sorumluluğunuzdur.
Cumartesi günü mürettebattan  biri aşağıdaki SMS'i Mohamed Arrachedi'ye gönderdi: "Bizim için yeni bir haber veya değişiklik  var mı? Herkes çok gergin, zihinsel olarak yorgun ve eve dönmek için çaresiz  ve sorunun ne zaman ve nasıl çözüleceğini merak ediyor "
Kaynak: ITF (Kaptan Haber Ajansı-özel)

Editör: TE Bilişim