Japonya’nın Fukuşima bölgesinde 6.9 şiddetinde deprem meydana geldi. Depremin ardından tsunami uyarısı yapılırken 1 kişi hafif şekilde yaralandı.
Yıkıcı depremlere sahne olan Japonya’nın kuzeyi yerel saatle 05.59’da şiddetli bir depremle daha sarsıldı. Ülkenin Fukuşima bölgesinde yerin 10 kilometre altında meydana gelen depremin büyüklüğü ilk olarak 7.3 olarak açıklanırken daha sonra bu 6.9’a düşürüldü. Şiddetli depremin ardından tsunami uyarısı yapılırken, ilk dalgaların kıyıya ulaşmasının ardından binlerce kişi bölgeden tahliye edildi. Japonya Meteoroloji Ajansı, daha sonra Fukuşima ve Miyagi vilayetleri için tsunami alarmını kaldırdı. Fukuşima bölgesinin güneyinde bulunan Tokyo’da da hissedilen depremde binalar sallandı. Depremin ardından ölü ya da ciddi yaralanma meydana gelmediği bildirilirken, bir kadının hafif şekilde yaralandığı aktarıldı.
Öte yandan 2011 yılındaki depremde hasar gören Fukuşima Nükleer Santralinde bu kez herhangi bir hasarın görülmediği belirtildi. Japonya’da 2011 yılında meydana gelen şiddetli depremin ardından ülkeyi tsunami vurmuş ve 18 bin kişi hayatını kaybetmişti. Japonya’da en büyük deprem olarak kayıtlara geçen depremde Fukişma Nükleer Santrali de hasar görmüştü.
Kaynak: iha