İsrail Ordusuna ait buldozerler bu sabah Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya beldesinin doğusunda sınır ihlali yaparken, işgal donanması hücum botları da Gazze Şeridi’nin kuzey açıklarında Filistinli balıkçı teknelerine ateş açtı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal ordusuna ait dört buldozer Cibaliya hizasındaki askeri alandan yola çıkarak sınırı geçip Gazze Şeridi’ne girdi. Kaynaklar, işgal ordusunun tünel arama bahanesiyle sık sık bu şekilde sınır ihlali yaptığını ve işgal ordusu uçaklarının da bölge üzerinde alçaktan uçuş yaptığını ifade etti. İşgal ordusu, ayrıca bu sabah Gazze Şeridi’nin kuzey sahilleri açıklarında Filistinli balıkçı teknelerine saldırdı. Görgü tanıkları, işgal donanmasına ait hücum botlarından Filistinli balıkçı teknelerine doğru otomatik silahlarla ateş açıldığını, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını, maddi hasar meydana gelmediğini bildirdi.

Öte yandan, İsrail güçlerinin 2014 yazında İsrail hükümeti ve Filistinli gruplar arasında ateşkes anlaşmasının imzalandığı günden bu yana sürekli sınırı ihlal ettiği kaydedildi.
Kaynak: iha