Global Run serisi Ravenna’da koşuldu

Global Ports Holding’in uluslararası iyilik zinciri Global Run’ın son durağı Ravenna’da gerçekleştirildi. İtalya’daki popüler uluslararası yarışlardan olan Ravenna Maratonu’na ismini vererek Global Ports Maratona di Ravenna Città d'Arte adıyla gerçekleştirilen yarışta, 43 ülkeden 8.012 kişi maraton, yarı maraton ve 10K mesafelerinde koştu.

Bu sefer; Ravenna, Forli ve Rimin’de bulunan Romagnolo Onkoloji Enstitüsü (ROE) tarafından yürütülen Margherita Projesi’ne destek verilen yarışta, maraton, yarı maraton ve 10K mesafelerinde ödüller sahiplerini buldu. 12 ayrı noktada canlı müziğin eşlik ettiği parkur, UNESCO mirasları ile çevrili Ravenna’da 12 ünlü eserin önünden geçti.

Global Ports Holding yönetimi ve çalışanlarının da katıldığı yarışmada, sürpriz iki ödül de sahiplerini buldu. Yarışmanın 3.9’uncu kilometresinde yer alan “Global Ports Yarış Çizgisi”ni ilk geçen Kadın ve Erkek sporcular, Global Ports Holding’den Barcelona ve Ravenna çıkışlı muhteşem kruvaziyer tatilleri kazandılar.

Global Ports Holding’in her seferinde farklı bir STK’ya destek veren uluslararası iyilik zincirinin yeni koşusu, İtalya’nın Ravenna kentinde koşuldu. 2014 yılında Bodrum’da başlayan, sonrasında da Karadağ’da Port Of Adria ve Malta’daki Valletta Kruvaziyer Limanı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen Global Run’ın son serisi ise Global Ports Holding’in limanının bulunduğu bir başka şehirde, Ravenna’da koşuldu. Global Ports Holding (GPH), Global Run zincirinin bu son halkasında, İtalya’nın en popüler uluslararası yarışmalarından geleneksel Ravenna Maratonu’na ismini verdi. Bu yıl Global Ports Maratona di Ravenna Città d'Arte adını alan yarış, 12 Kasım Pazar günü koşuldu.

İyilik koşusuna 43 ülkeden 8.012 yarışmacı katıldı

Maraton’da 1.190, Yarı Maraton’da 1.539 kişinin yarıştığı Global Run Ravenna’da 10K etabına ise 5.283 kişi katıldı. 43 ülkeden toplam 8.012 kişinin katıldığı yarışta ağırlıkla, Kenyalı, Hırvat, Macar, Polonyalı ve İtalyan sporcular kürsüye çıktı. Düzenlenen törenle Global Run Ravenna’da dereceye girenlere ödülleri; Ravenna Belediye başkanı Michele de Pascale, GPH CFO’su Ferdağ Ildır ile GPH İtalyan Limanları Genel Müdürü Antonio Di Monte’nin yanı sıra Ravenna Spor Konseyi Üyesi Roberto Fagnani ve Ravenna Turizm Konseyi Üyesi Giacomo Costantini tarafından verildi.

Canlı müzik ve renkli görüntülerle festivale dönüştü

Parkurun 12 ayrı noktasında canlı müziğin eşlik ettiği yarış, başta kostümlü yarışmacılar olmak üzere birbirinden renkli görüntülerle adeta festivale dönüştü. UNESCO mirasları ile çevrili Ravenna’da yarışma parkuru, The Mausoleum of Galla Placidia, The Church of San Vitale & The Basilica of Sant'Apollinare in Classe’nin de aralarında bulunduğu 12 ünlü eserin önünden geçti.

Global Run’ın 2017 sürprizi; “Global Ports Yarış Çizgisi”

Global Run’ın son serisinde, Global Ports Holding de bir sürpriz yaptı. Yarışın 3.9’uncu kilometresinde yer alan “Global Ports Yarış Çizgisi”ni ilk geçen kadın ve erkek yarışçıya özel bir plaketin yanı sıra kruvaziyer tatili de hediye edildi. Bir yarışmacı Vision of the Seas gemisi ile 9 limanı kapsayan Barcelona’dan Barcelona’ya 13 günlük seyahat kazanırken, diğeri ise Horizon gemisi ile Ravenna’dan Pire’ye uzanan 7 günlük muhteşem bir turun sahibi oldu. “Global Ports Yarış Çizgisi” birincileri, gezileri sırasında Venedik’ten Bar’a kadar birçok muhteşem Global Ports limanına uğrayacaklar.

Bu yıl; Romagnolo Onkoloji Enstitüsü’nün Margherita Projesi desteklendi

Her yıl farklı ve yerel STK’ları destekleyen Global Run serisinin Ravenna yarışında ise Romagnolo Onkoloji Enstitüsü’nün Margherita Projesi’ne katkıda bulunuldu. Kanserli hastaların terapi ile hayat kalitesini arttırmayı amaçlayan proje; Ravenna, Forli ve Rimin’de faaliyet gösteren Romagnolo Onkoloji Enstitüsü (ROE) tarafından üç sene önce başlatıldı. Proje kapsamında şimdiye kadar saçlarını kaybeden ve tedavi gören hastalara 800’den fazla peruk ücretsiz olarak dağıtıldı.

Emre Sayın; “Global Run, limanlarımızın bulunduğu kentlerde koşulacak”

Global Run serisinin her yıl Global Ports Holding bünyesinde yer alan bir limanda gerçekleştirileceğini belirten GPH CEO’su Emre Sayın, " Global Run; farklı kültürler arasında hoşgörüyü teşvik etmek üzere dünyanın en büyük liman işletmecisi olarak üstlendiğimiz taahhüdün bir parçasıdır. Global Ports Holding'in her geçen yıl artan kruvaziyer limanları paralelinde Global Run koşularını da bulunduğumuz dünya kentlerinde gerçekleştiriyoruz. Ravenna’da düzenlenen bu güzel yarışa gösterilen ilgi ve misafirperverlik ise tam da arzuladığımız gibi kendimizi evimizde hissettirdi” dedi.

Editör: TE Bilişim