GDF Suez Neptune Türkiye'ye geliyor

Deniz Gazete'nin dış basından derlediği habere göre GDF Suez Neptune Türkiye'ye doğru yola çıktı.

Raporlar, Engie'ye ait yüzen sıvılaştırılmış doğal gaz depo ve gazlaştırma ünitesi  (FSRU) GDF Suez Neptune'ün  tamamen yüklü olarak Türkiye'ye doğru yola çıktığı ve önümüzdeki Cumartesi günü ülkenin ilk yüzen  ithalat terminali olarak göreve geleceğini belirtiyor.

Paris'teki KPLER geminin AIS verilerini takip ederek,  Çarşamba günü Fransa'nın Montoir LNG terminalinde kargosunu yüklediğini ve şu anda denizde olduğunu belirtti. KPLER, geminin 10 Aralık'ta Türk sahilindeki yerini alacağını açıkladı.

Tüm doğalgazını ithal eden Türkiye'nin, karaya dayalı ithalat terminalleri Aliağa LNG ve Marmara Ereğlisi LNG'yi takviye etmek için iki FSRU'ya ihtiyacı olduğu söyleniyor.
Bu yaz, Türk inşaat devi Kolin, batı Ege'deki Aliağa'da kış aylarında kullanılmak üzere  bir  FSRU'yu satın almak ya da kiralamak istiyordu. Türk medyasında da ulusal petrol ve gaz ithalatçısı Botaş'ın Eylül 'de,  İzmir'de kullanılacak Türkiye'nin ilk FSRU'su için ihale açtığı haberleri yeralmıştı.

Fransız enerji devi Engie, FSRU'nun Türkiye'ye giden yolda olduğunu teyit etmedi veya 2009 yılında inşa edilen 145,130 m³'luk gemiye ilişkin planlarından bahsetmedi..
GDF Suez Neptune daha önce Uruguay'da demirliydi. Geçtiğimiz ay, bugüne kadar inşa edilen en büyük FSRU olan 263,000  m³'luk Mitsui OSK'a yerini bıraktı. Mitsui OSK yılda 4 milyon ton LNG işleyebilecek.
(DenizGazete)

Editör: TE Bilişim