Angola, yatırımcıların yeni gözdesi olma yolunda

Angola'nın yüzyıllardır ticaret merkezi olan Benguela eyaleti, şirketlerin dikkatini çekmeye başladı. Bunun en büyük nedenlerinden biri yeniden inşa edilen ve Lobito Limanı'nı mineral zengini Güney Afrika ülkelerine bağlayan demiryolu hattı. Buna ek olarak yakın zamanda inşa edilen Catumbela Havaalanı, bölgenin yatırım potansiyelini yükseltiyor.

Yılda 2,2 milyon yolcu taşımak üzere inşa edilen modern havalimanı aynı zamanda büyük bir kargo kapasitesine sahip.

Bölgenin en önemli geçim kaynağı tarım

Bölgede ekonomiye etkisi olan en büyük üç sektör ise tarım, balıkçılık ve turizm. Çiftçi ve bir iş adamı olan 'Banana King', Muz Kralı Monteiro'nun babası işe sadece bir traktör ile başlamış. Şimdi ise yüz hektarlık arazide sığırları, bitkileri ve organik yetiştirilen muzları var. Monteiro bu bölgeye yatırım yapmanın önemini "Buradaki iş ortamı çok iyi. Havaalanımız, demriyolumuz ve limanımız var. Ekonomi istikrar kazanıyor, yani yatırım yapmak çok uygun ve doğru bir zaman." sözleriyle anlatıyor.

Angola'da yeniden inşa edilen Benguela Demiryolu ekonomiyi canlandırdı 'Afrika'nın saklı mücevheri' Angola keşfedilmeyi bekliyor

Turizm sektörü gelişiyor

Angola'da turizm sektörü de gelişiyor. Uçsuz bucaksız sahilleri, su sporları, bar ve restoranları, 2010'da Afrika Kupası maçları için inşa edilen Ombaka Ulusal Stadyumu, sömürge ve modern mimarinin tezatlığıyla Angola, büyük bir turizm potansiyeline sahip. Balıkçılık endüstrisine de uluslararası çapta büyük yatırımlar söz konusu. Nesillerden beri faaliyetine devam eden aile şirketi Vimar&Filhos, sardalye ve uskumru yakalıyor. 600 çalışanı olan şirketin 60 ton kapasiteli sekiz gemisi var. Şirket yöneticilerinden Naty Viegas, "Burası bizim vatanımız ve istihdam sağlama, ekonomik kalkınma için buraya yatırım yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Angola gelecek vadeden bir ülke." diyor. Ekonomisini çeşitlendiren Angola, yatırımcılara yeni fırsatlar sunmaya devam ediyor.

Editör: TE Bilişim