Almanya'da Federal Hükümet, mülteci kriziyle birlikte "paralar hep mültecilere harcanıyor" söylentilerine karşı harekete geçti. Federal Çalışma Bakanlığı’nın yeni bir emeklilik paketi üzerince çalıştığı ifade edildi.

Yeni emeklilik tasarısının 'dayanışma emekliliği' olarak adlandırılacağı ve yaşam standartlarına uygun, yaşa bağlı olarak az kazananların emeklilik maaşlarının artırılmasını hedeflediği belirtildi. Yeni tasarıyla birlikte özellikle Doğu ve Batı Almanya arasındaki emeklilik farkının giderilmesi bekleniyor.

Federal Hükümet, geçtiğimiz yıllarda da 63 yaşında emekli olmanın yolunu açmış, aynı şekilde doğum sonrası annelik döneminin de emeklilikten sayılmasını sağlamıştı. Federal Hükümet emeklilik adımı ile birlikte "Hükümet sadece mültecilere harcama yapıyor" söylentisinin önüne geçmeyi amaçlıyor.

Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) girişimi olan emeklilik tasarısına Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi‘den (CDU) destek geldi. Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble ise emeklilik paketine, maliyetinin yüksek olacağı gerekçesiyle mesafeli yaklaşıyor. Yeni tasarı ile birlikte az kazanan bir kişinin aylık emeklilik maaşının en az 880 Euro olması bekleniyor.Cihan
Kaynak: cha