Amerikan Donanması, Basra Körfezi'nde karasularına girdikleri gerekçesiyle İran tarafından gözaltına alınan 10 askerin başındaki komutanının rütbesini düşürdü. BBC 'nin haberine göre; ABD Donanması tarafından yapılan yazılı açıklamada ordunun, olay sırasında filodan sorumlu olan komutan Eric Rasch'a duyduğu güveni kaybettiği belirtildi.

ABD Donanması, Perşembe günü yaptığı açıklamada Rasch'ın etkin bir liderlik gösteremediğini ve bunun da filoyu yanlış yönlendirmesine, rehavete ve birliğindeki standartları koruyamamasına neden olduğu ifade edildi. Komutanın başka bir mevkide görevlendirildiği belirtilirken, ancak yeni görevin ne olduğuna dair ayrıntı verilmedi.

Ocak ayında İran karasularına giren ABD gemisindeki biri kadın 10 Amerikan askeri, İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri tarafından gözaltına alınmış ve askerlerin görüntüleri yayınlanmıştı.

İran, 'ABD'nin sınır ihlali nedeniyle özür dilediğini' belirterek yapılan görüşmeler sonrasında 15 saatlik gözaltının ardından askerleri serbest bırakmıştı.
Cihan
Kaynak: cha