DP World, ülkenin en büyük limanı olan çok amaçlı Dar es Salaam limanını işletmek ve modernize etmek için Tanzanya Limanlar Otoritesi (TPA) ile 30 yıllık bir imtiyaz anlaşması imzaladı.

DP World, limanı yenilemek için başlangıçta 250 milyon dolardan fazla yatırım yapacak ve hinterlant lojistik projeleriyle birlikte imtiyaz döneminde bu yatırım 1 milyar dolara çıkabilecek.

Liman, karayolları, otoyollar, demiryolları ve özel yük koridorları ve limanlardan oluşan bir ağ aracılığıyla Sahra altı Afrika'nın hinterlandına bağlanacak.

DP World CEO'su Sultan Ahmed Bin Sulayem şunları söyledi: "Gelişme, bölge için ticaret fırsatları sunacak, Doğu Afrika ile daha geniş Sahra Altı Afrika'yı küresel pazarlara bağlayacak, ekonomik büyümeyi teşvik edecek, istihdam yaratacak, ürün ve hizmetlere daha iyi erişim sağlayacak bu yatırımla tüm paydaşlarımız için değer yaratıyoruz.”

Tanzania-Ports-Authority-780x470

Sahil Güvenlik gemi ve botları 23 Nisan'da halk ziyaretine açılıyor Sahil Güvenlik gemi ve botları 23 Nisan'da halk ziyaretine açılıyor

Dar es Salaam limanı

Editör: Nermin İstikbal