Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, vatandaşa yönelik kamu hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülebilmesi için verginin büyük önem taşıdığını belirtti.
Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanı Seyfettin Baysal, beraberindeki kurum yöneticileri ile birlikte, DTB Başkanı Engin Yeşil’i ziyaret etti. Ziyarette, DTB Başkan Vekili Şeyhmus Ayhan, yönetim kurulu üyeleri Resül Gündoğan, Şükrü Boylu ve Genel Sekreter Kamuran Karadağ’da hazır bulundu. Baysal, 27. Vergi Haftası’nın bu yıl 22-28 Şubat tarihleri arasında tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirterek, “Yurt genelinde tüm illerde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla her yıl şubat ayının son haftasını Vergi Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu etkinliklerimiz kapsamında siz değerli sivil toplum örgütü temsilcilerimiz ve Mükelleflerimizi ziyaret etmekteyiz” dedi.
Verginin bir ülkenin gelişmesinde ve kalkınmasında büyük bir önem taşıdığına dikkat çeken DTB Başkanı Engin Yeşil ise, “Vergi, aynı zamanda çocuklarımızın gelecek teminatıdır. O nedenle kamu hizmetlerinin sağlıklı ve aksamadan yürütülebilmesi için tüm vergi mükelleflerine büyük görev düşmektedir" diye konuştu.
Ziyarette, Yeşil, Baysal ve ekibine borsa tarafından hazırlanan “Sırlar ve Surlar Şehri Diyarbakır” adlı kitap hediye etti.
Kaynak: iha