Diyarbakır Özel Genesis Hastanesi’ne 23 haftalık hamileyken erken doğum tehdidiyle başvuran kadının gebeliğin 25’inci haftasında dünyaya getirdiği ve yaşama şansının düşük olduğu Ada Fatma bebek, yeni doğan ünitesi yoğun bakım servisindeki 3 aylık tedavi sürecinin ardından sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

Özel Genesis Hastanesi Kadın ve Doğum Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Deniz Balsak’a henüz 23 hafta gebe iken erken doğum tehdidiyle başvuran kadın, çocuğun bu kadar erken doğması durumunda yaşama şansının düşük olacağı belirtilerek, tedavi altına alındı. Kadının rahim ağzına dikiş atılarak, doğum eylemi durdurulmaya çalışıldı. Hastanede 12 gün tedavi altında tutulan kadın, gebeliğin 25’inci haftasında acil sezaryenle 650 gram ağırlığındaki Ada Fatma Onar bebeği dünyaya getirdi. Bebek, yeni doğan yoğum bakım ünitesine alınarak, yaklaşık 3 ay tedavi gördükten sonra, 2 kilo 100 gram olarak taburcu edildi.

Yrd. Doç. Dr. Deniz Balsak, dünyada halen 23 haftalık doğan bebeklerin yaşama şansının bulunmadığını belirterek, “Bebek 25 haftaya kadar anne karnında tutularak 25’inci haftada sezaryen ile doğum yaptırıldı. 25 haftalık dünyaya gelen bebeklerin maalesef önemli bir kısmı doğum sonrası kısa bir süre içinde dünyaya gözünü yummaktadır. Ancak hastamız yoğun bakım ünitemizde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Abdulkadir Özel ve ekibinin çabalarıyla uzun ve zorlu bir sürecin sonunda şifa ile taburcu edildi” dedi.
Kaynak: iha