Kentte kültür sanat alanında faaliyet yürütülen kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından da desteklenen 15 Mayıs Kürtçe Dil Bayramı etkinlikleri başladı.
Dilbilimci, yazar ve siyasetçi Celadet Ali Bedirhan’ın 1932’de çıkardığı Kürtçe Hawar dergisinin yayına başladığı gün olan 15 Mayıs’ta her yıl kutlanan Kürtçe Dil Bayramı etkinlikleri bu yıl erken başladı. Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Daire Başkanlığı Dil Geliştirme Şube Müdürlüğü tarafından da desteklenen etkinlikler, kentte kültür sanat alanında faaliyet gösteren kurumlar tarafından gerçekleştiriliyor.
Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda Kürtçe şiir okuma etkinliğiyle başlayan kutlama programı kapsamında, bugün çocuklarla ağaç dikme, resim yapma, boyama, erbane, geri dönüşüm defilesi, serbest kürsü yapılacak. Yarın ise panel düzenlenecek, hikaye ve kitap dağıtımı gerçekleştirilecek, anadille ilgili çocuk hakları atölyesi, film gösterimi ve dengbej dinletisi düzenlenecek. Etkinlikler 15 Mayıs’ta ise uçurtma şenliği ve yürüyüşle son bulacak.
Kaynak: iha