Yunan armatör kaçırıldı

Yunanistan'ın en ünlü armatörü Pericles Panagopoulos, dün sabah sahil kasabası Kavouri'deki evinden ofisine giderken maskeli üç silahlı kişi tarafından şoförüyle birlikte kaçırıldı. 74 yaşındaki armatöre ve şoförüne kelepçe takan saldırganlar her ikisini de yakınlarda bekleyen bir minibüse koydu. Daha sonra şoförü Atina uluslararası havaalanının yakınlarında serbest bırakan saldırganlar Panagopoulos'u bilinmeyen bir yere götürdü.

Yunanistan'da haziran ayından bu yana üçüncü büyük kaçırma olayı olarak kayıtlara geçen bu olay sol eğilimli gerilla grubu Devrimci Kavga'nın (Revolutionary Struggle) Yunan polis teşkilatının terörle mücadele birimi tarafından soruşturulduğu bir döneme gelmesi açısından ilgi çekiyor. Ancak Reuters'a konuşan polis sözcüsü Panagiotis Stathis, kaçırma olayının bir suç örgütü tarafından fidye istemek amacıyla gerçekleştirilmiş olmasının daha büyük olasılık olduğunu belirtti.
 
Akıllı girişimci

Yunan feribot işletme şirketi Superfast Ferries'ın kurucusu ve Attica Enterprises ile Blue Star Ferries'in sahibi olan Panagopoulos'un serveti 1992 yılında eski Yugoslavya'nın parçalanma sürecine girmesi ve Yunanistan'ın Avrupa ile kara ticareti bağlantılarını kesmesiyle zirve yaptı. Panagopoulos, Yunanistan-İtalya hattında lüks feribotlar işletmeye başlayarak ülkede deniz yolculuğunda devrim gerçekleştirdi.

Ünlü armatör Yunanistan'da 6 ay içinde kaçırılan üçüncü ünlü kişi oldu. Haziranda alüminyum şirketi Alumil'in CEO'su George Milonas kaçırılmış, iki hafta sonra fidye karşılığında serbest bırakılmıştı. Geçen ay kaçırılan ünlü bir Atinalı doktordan ise henüz haber alınabilmiş değil. Polis, 3 olay arasındaki bağlantıları da araştırıyor.

 

Editör: TE Bilişim