Ulstein, SunStone’un sefer gemisini yapacak 

Gemi tasarlayan Norveçli Ulstein Design ve Solutions AS şirketleri, Miami merkezli gemi seferleri yapan SunStone için,bir kruvaziyer inşa edecek. Ulstein Design ve Solutions AS şirketleri, bu proje doğrultusunda China Merchant Group(CMG) ile bir sözleşme yaptıklarını doğruladı. 

Edinilen bilgilere göre; sözleşme, tasarım ve teçhizat paketi ile bir kruvaziyer ve ek dokuz geminin opsiyonunu içermekte. 

Ulstein CX103 ismini alacak olan ve 255 kişiyi ağırlaması planlanan kruvaziyer, 104,3 metre uzunluğa, 18,4 metre genişliğe sahip olacak. 

2019 yılında tamamlanması planlanıyor 

Ulstein’e göre Çin Merchants Heavy Industry tersanesinde inşa edilecek geminin 2019 yılında teslim edilmesi planlanıyor. Ulstein, gövdeyi PC6(Polar Class 6) ile uyum içinde inşa edeceğini, limana güvenli dönüş ve demirleme notasına uyacağını söyledi. 

Ulstein Design ve Solutions AS şirketleri Genel Müdürü Eva Kristensen  bu projenin hayata geçirilmesini dört gözle beklediklerini söylerken,sözlerine şunları da ekledi: 

“Bu bizim için stratejik açıdan çok önemli bir sözleşme ve bu proje için seçilmemize çok memnunuz. Armatör,iç mimar, tersane işçileri, komisyoncu, alt tedarikçiler ve çalışanlarımız arasındaki ekip çalışması ve iş birliği çok iyiydi.” 

Editör: TE Bilişim