Operasyonda Sarkozy'ye Yalanlama 

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy "Tek kurşun atmadan başardık" dedi. Ancak Mudung Bölge Valisi "Fransız helikopterleri yatı bombalandı. 3 korsan öldü" diye Sarkozy’yi yalanladı.

SOMALİ açıklarında korsanların bir hafta önce rehin aldığı lüks Fransız yatındaki 22’si Fransız 30 mürettebat, Cuma günü serbest bırakıldı. Ancak rehinelerin kurtarılması ile ilgili Fransa ve Somali’den gelen açıklamalar çelişti. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, dün rehinelerin ’tek kurşun atılmadan ve başarılı’ bir operasyonla kurtarıldığını açıkladı. Ancak görüşmelere yakın bir kaynak, korsanlara, yatın sahibince 2 milyon dolar ödendiğini ve operasyon sonrasında da paranın geri alındığını öne sürdü. Olayın gerçekleştiği Mudung Bölge Valisi ise, Fransız helikopterlerinin rehineler serbest bırakılır bırakılmaz yata bomba yağdırdığını, 3 korsanın öldüğünü, 8’inin de yaralandığını söyledi. Sarkozy’nin ofisi ise bu açıklamayı yalanladı ve korsanların 6’sının eylemin bitmesinden 1 saat sonra helikopterlerce izlenip tutuklandığını bildirdi.

Fransız charter şirketi CMA-CGM’ye ait Le Ponant’dan özel GIGN timlerince kurtarılan rehineler, Cibuti’deki Fransız askeri üssüne nakledildi.

Hürriyet

Editör: TE Bilişim