Korsanlar Exxon gemisine saldırdı, 1 ölü, 1 yaralı

Firmanın verdiği bilgiye göre, korsanlar, perşembe günü Nijerya'da petrol devi ExxonMobil tarafından işletilen bir gemiye saldırararak bir mürettebatın ölümüne, bir mürettebatın da yaralanmasına yol açtı. 

Sıklıkla olan Nijerya saldırılarından biri olduğu zannedilen ve bilgilerine tam ulaşılamayan olayda, üç güvenlik görevlisi, Bonny nehrinde bir bottan yedi veya sekiz silahlı adamın Seamark gemisine çıktığını bildirdi. Yine güvenlik görevlilerinden biri, korsanların, bir mürettabata ateş ederek öldürdüğünü, bu sırada kaptan köşkü kapısına ateş ederek para istediğini ve diğer mürettebatı yaraladığını söyledi.

Kaynaklar, korsanların bir dizüstü bilgisayarla bir kaç alıcıyı alarak geminin altını üstüne getirdiğini, kurbanların Nijeryalı olduğu, geminin yoluna devam ettiği ve şu anda Onne'de güvende olduğunu belirtti.

Bir OPEC ülkesi olan Nijerya dünyanın en büyük 8. hampetrol ihracatçısı, ve Nijer deltasındaki şiddet olaylarından ötürü petrol ihracatının yapılamaması, varil fiyatlarının 100$'a çıkmasının bir sebebi olarak gösteriliyor.(Reuters)

Çeviri: DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim