"HANS SİOL" GEMİSİ LİMANA SOKULMADI

Güney Kıbrıs'ta yayınlanan Fileleftheros Gazetesi "İberya" bayrağı taşıyan ve Güney Kıbrıs'a kayıtlı olan "Hans Siol" adlı geminin Türkiye'nin "Dörtyol Limanı'na" girişine izin verilmemesini manşete taşıdı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi  Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Haris Thrasu'nun beyanatına yayınlayan Fileleftheros Gazetesi Rum Bakan Thrasu'nun Türkiye'yi tehdit eden sözlerinide yer verdi.

Fileleftheros gazetesinde yer alan habere göre, Thrasu açıklamasında, "İberya" bayrağı taşıyan ve Güney Kıbrıs'a kayıtlı olan "Hans Siol" adlı geminin Türkiye'nin "Dörtyol Limanı'na" girişine izin verilmemesine değinerek "Türkiye'nin bu tutumunu değiştirmek zorunda kalacağını" iddia etti.

RUM BAKAN KÜSTAHLAŞTI

Thrasu, Türkiye'nin Rum yönetimi bandıralı gemiler ile yönetici şirketi Güney Kıbrıs'a kayıtlı olan gemilere, limanlarına girmesine izin vermemekte olduğunu belirtirken "Hans Siol" gemisi ile yaşanan bu olayın ilk olmadığını ve Türkiye'nin sadece "kendi çirkinliğini yinelediğini" iddia etti.

Thrasu: "Türkiye bugüne kadarki tutumunu değiştirmek ve protokolün imzalanmasının ardından buna tamamen uymak zorundandır. Mazeret olarak belki hâlâ protokolün Mecliste onaylanmamış olmasını Taraftarium gösteriyor. Biz çabalarımıza devam edeceğiz ve diğer AB ülkelerinin de baskısıyla Türkiye'nin yükümlülüklerini anlamasını sağlamayı başaracağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak:Fileleftheros

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim