Kızıldeniz'de batan yolcu gemisinden kurtulanlar,  Suudi Arabistan kıyılarında iken geminin güvertesinde yangın çıktığını ancak mürettebatın seferi sürdürdüğünü söylüyor.

Kurtulan yolcular ayrıca yangının bir patlamaya yol açtığını, daha sonra de geminin alabora olduğunu belirtiyor. Yolculardan biri, aralarında çok sayıda kadınla çocuğun da bulunduğunu ve bu kişilerin çoğunun öldüğünü söyledi.

Mısırlı yetkililerse gemide yeteri kadar cankurtaran sandalı olmayabileceğini açıkladı. Gemide bulunanların yakınları, bilgi almak amacıyla Mısır'ın Safaga limanına akın etti.

Bu kişilerden bazıları, kurtarma operasyonunun yavaş ilerlemesi nedeniyle duydukları öfkeyi dile getirdi; bazıları da polisi taşladı.

FERİBOTUN ÖZELLİKLERİ
Maksimum kapasite: 1.487 yolcu
İnşa tarihi: 1970
Uzunluğu: 118m
Ağırlığı: 11.779 ton
Sahibi: El-Salam Denizcilik

1400 yolcu taşıyan El Selam 98 adlı gemi Suudi Arabistan'dan Mısır'a hareket ediyordu.

Şu ana kadar 350'den fazla yolcu kurtarıldı.

Ancak diğer yolcular ve mürettebat kayıp.

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek kazayla ilgili olarak derhal soruşturma emri verdi.

Ancak kötü hava koşulları arama-kurtarma çalışmalarını olumsuz etkiliyor.

Gemideki kişilerin çoğunluğunu Hac ziyaretinden dönen Mısırlı hacıların oluşturduğu, yolcular arasında Suudi Arabistan'da çalışan Mısırlıların da olduğu belirtiliyor. Anadolu Ajansı ise feribotta Türk yolcu bulunmadığını bildirdi.

Geçtiğimiz yıl da yine Mısırlı El-Salam Denizcilik Ulaştırma şirketinin sahibi olduğu El Selam 95 adındaki gemi bir çarpışma sonucu Kızıldeniz'de batmıştı. Bu kazada iki kişi ölmüş, 40 kişi yaralanmıştı.

Kaynak:BBC

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim