İngiltere’de yayınlanan “Lloyd’s List” gazetesinde 29 Ekim 2004 Tarihinde yayınlanan habere göre; önde gelen  6 bölgesel gemi acenteliği şirketi, tanker, dökme yük, konteynır, yolcu gemisi ve savaş gemileri filolarına küresel düzeyde hizmet vermek üzere yeni bir şirket kuruyorlar.

S5 Dünya Acentesi olarak adlandırılan ve “uluslar arası gemi taşımacılığında yeni ve büyük bir güç” olacağı belirtilen yeni şirketin genel merkezi Londra’da olacak ancak dünya ölçeğinde hizmet vermesine olanak tanıyacak şekilde her kıtada bir ana merkez oluşturacak.

Şirketin resmi açılışı her biri milyonlarca dolar para yatırmış olan ortakları tarafından dün yapıldı.

Şirketin ana katılımcıları Amerika’dan Kerr Norton Strachan ve Agunsa; Kuzey Avrupa’dan Royal Burger Group; Güney Avrupa’dan ve Kuzey ve Batı Afrika’dan  Euroshipping; Orta Doğu’dan Güney ve Doğu Afrika’dan Sturrock; Asya-Pasifik Bölgesinden Jardines ve Avustralya’dan Mc Arthur Shipping oldu.

Şirketin başkanlığını Kerr Norton Strachan’ın da Başkanı olan Win Thurber yürütürken; Betsmove Genel Müdür Nick Lane ve CEO olarak da Graham Bog yer alacaklar.

S5’in bir yıl içerisinde her biri yılda 500 ile 5000 arasında gemi uğrağını gerçekleştiren 4 müşteriyi daha bünyesine alması bekleniyor.

Başkan Thurber; şirket ortaklarını “Bu alanda kendi bölgesinin en güçlüleri” olarak nitelerken; “Pazardaki yeni ihtiyacı karşılamak içi,n bu güçlerin bir araya geldiklerini” belirtti.
bir araya gelen şirketlerin her biri kendi iş portföylerini bir araya getirmenin yollarını araştırıyorlar; bu girişim; Nick Lane tarafından “Ortak aklın buluşması” olarak nitelendiriliyor.

Müşteriler; çeşitli yerel acentelerle uğraşmak yerine küresel ölçekte yayılmış filoları için tek bir temas noktası kullanacaklar.

Ancak; Başkan Thurber S5’in pazarda zorlayıcı bir güç olmayacağı konusunda söz veriyor.
Thurber’in söylediğine göre kendileri rekabet edecekleri iki güçlü acente Inchcape ve GAC ile bir fiyat kırma mücadelesine girmeyecek.

Editör: TE Bilişim