Hollanda'nın en büyük tersanesi olan Damen Tersanesi'nin merkez ofisinde rüşvet soruşturması nedeniyle Maliye yetkilileri polis eşliğinde arama yaptı. Hollanda Maliye Bakanlığı sözcüsü Valentine Hoen yaptığı açıklamada geçen hafta yapılan aramada Damen Tersanesi'nin merkez ofisinden bazı evraklara el konulduğunu açıkladı.

Valentine Hoen bugüne kadar rüşvet soruşturması kapsamında kimsenin gözaltına alınmadığını da belirtti. Konu hakkında fazla bilgi vermeyen Valentine Hoen ancak soruşturma kapsamında elde edilen bilgilerin basın ile paylaşılabileceğini belirtti.

Damen Tersanesi sözcüsü Arold Vries basına yansıyan arama nedeniyle yaptığı açıklamada Maliye Bakanlığı yetkililerinin merkez ofiste polis eşliğinde arama yaptığını ve bazı belgelere el koyduğunu doğruladı.

Geçtiğimiz yıl Mart ayında Dünya Bankası tarafından yapılan bir soruşturmada tersanenin Batı Afrika Bölgeswel Balıkçılık Programı kapsamında inşa etmesi gereken balıkçı devriye botunu inşa etmediğini ancak bittiğini bildirip ödemesini aldığını tespit etti.

Hollanda basınında yer alan bu iddia nedeniyle tersaneden herhangi bir açıklama gelmedi. Damen Tersanesi söcüsü Arold Vries ise rüşvet soruşturmasının Dünya Bankası ile ilgili olup olmadığı konusunda bir bilgi vermedi.

www.seanews.com.tr

Editör: TE Bilişim