BURGAZ-DEDEAĞAÇ 15 NİSAN'DA TAMAM

Sofya - Bulgaristan Bölgesel Geliştirme Bakanlığı, Rusya, Bulgaristan ve Yunanistan arasındaki Burgaz-Dedeağaç petrol boru hattı projesi ile ilgili üçlü müzakere protokolünün, 15 Nisan'da, Sofya'da imzalanacağını bildirdi.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, Bulgar, Rus ve Yunan uzmanlarının Moskova'da yapılan son toplantıda müzakere protokolünün imzalanması ve projenin hayata geçirilmesi konusunda anlaşma sağlandığı kaydedildi.
Avrupabet />
Yunanistan tarafından Bakü-Ceyhan petrol boru hattı projesine alternatif olarak ortaya atılan Burgaz-Dedeağaç boru hattı projesine Rusya "rantabl değil" gerekçesiyle yaklaşık 3 yıldır karşı çıkıyor.

İmzalanacak müzakere protokolünde de Bulgaristan ve Rusya'nın isteği üzerine projenin hesaplı olup olmayacağına dair öncelikle bir fizibilite raporu hazırlanması ve bu raporun olumlu olması durumunda projeye start verilmesini öngören bir madde bulunuyor.

Uluslararası ekonomi uzmanları, söz konusu projenin petrol taşımacılığında boğazların devre dışı bırakılmasından başka hiçbir verimliliğinin olmadığı görüşünde birleşiyorlar.

Kaynak:Anadolu Ajansı

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim