Anastasiadis: Türkiye İle Denizcilik Sektörünün Önemini Vurguladı

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, hem Doğu Akdeniz bölgesi, hem de ekonomi açısından denizcilik sektörünün önemine vurgu yaptı.

Fileleftheros gazetesine göre Rum Denizcilik Odası’nın düzenlediği bir etkinlikte konuşan Anastasiadis, denizciliğin, Doğu Akdeniz bölgesinin istikrara kavuşması ve daha fazla gelişmesinde katalizör rol oynayabileceği mesajını verdi. Bu nedenle denizciliğin, İsrail ve Mısır gibi komşu ülkelerle üçlü anlaşmaların bir kısmını teşkil ettiğine işaret eden Anastasiadis, doğru planlama ve stratejik iş birlikleriyle denizcilik alanının, bölgede yeni, daha etkili ve sürdürülebilir bir model oluşturulmasına yönelik ortak çabalarda olumlu rol oynayacağını belirtti.

Katı ekonomik koşullara ve zorluklara rağmen Rum denizcilik sektörünün, rekabet gücünü ve perspektiflerini muhafaza etmeyi başardığını da söyleyen Anastasiadis, denizciliğin, ekonominin lider sektörlerinden biri olduğunu ve Güney Kıbrıs’ın ilerlemesini sağladığını ifade etti. Gerek Kıbrıs sorununa bütünlüklü bir çözüm bulunmasına yönelik daimi çabalarda, gerekse doğal kaynakların keşfi ve istifadesinde olumlu bir dinamiğin de oluştuğunu söyleyen Anastasiadis, Kıbrıs sorununun sürdürülebilir ve işlevsel çözümünün, Türkiye’nin Kıbrıs Rum gemilerine uyguladığı yasaklayıcı önlemlerinin kaçınılmaz olarak kaldırılmasına yol açacağını belirterek, bu yönde çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.
Editör: TE Bilişim