Pamukkale Belediyesi Kütahya Simav İmam Hatip Lisesi öğrencilerini ağırladı.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in davetlisi olarak şehre gelen Kütahya Simav İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleri Denizli’yi keşfettiler. Başkan Gürlesin’in şehir dışı programı dolayısıyla, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Kaya tarafından karşılanan Kütahya Simav İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, Pamukkale Belediyesi’nin misafiri oldular.

Beyaz cenneti gezdiler

Pamukkale Belediyesi’nin misafiri olan Simav’lı öğrenciler ilk olarak UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Pamukkale-Hierapolis’i gezdiler. Öğrenciler, Pamukkale ve Karahayıt Gezisi’nin ardından, belediye binasında Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Kaya eşliğinde belediye yemekhanesinde öğle yemeği yediler. Yemekte öğrencilerle tek tek ilgilenen Kaya, öğrencilere Pamukkale Belediyesi ve Pamukkale ilçesi hakkında bilgiler verdi. Yemeğin ardından teleferik ve şehir turuna katılan Kütahya Simav İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, Pamukkale-Karahayıt Bölgesi’ne hayran kaldıklarını belirten Simav’lı öğrenciler, Pamukkale Belediyesi’nin kendileri için hazırladığı gezi programı için teşekkür ettiler. Denizli’den güzel izlenimlerle ayrılacaklarını belirten Simav’lı öğrenciler, “Denizli ülkemizin en güzel şehirlerinden birisi. Pamukkale’de eşi benzeri olmayan bir kültür mirası. Burada yaşayanlar çok şanslı. Pamukkale Belediyesi ’de ilçede güzelliklerin korunması ve bölgenin daha da kalkınması için adına çok güzel projeler hayata geçirmiş. Bizleri davet ederek bu güzellikleri görmemizi sağlayan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e, Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Kaya’ya, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederiz” dedi.

Gürlesin:“Gençlere desteğimiz devam edecek”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise Pamukkale’yi tüm Türkiye’ye tanıtmak için bu tür etkinliklere destek verdiklerini ifade ederek, “Kütahya’nın Simav İmam Hatip Lisesi öğrenciler şehrimize geldi. Onlara beyaz cennet Pamukkale başta olmak üzere ilçemizin önemli yerlerini gezdirdik. Öğrenciler ilk kez Pamukkale’yi görmenin sevincini yaşadı. Biz Pamukkale Belediyesi olarak geleceğimizin teminatı olan gençler için gereken her şeyi yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Kaynak: iha