Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çivril ilçesinin Çandır Mahallesi’nde bulunan Kufi Çayı üzerine modern bir köprü inşa etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çivril ilçesinin Çandır Mahallesi’ndeki Kufi Çayı üzerine modern standartlarda bir köprü inşa ederek, Mahalle sakinlerinin uzun yıllar hayali olan köprü sorununa son verdi. Büyükşehir Belediyesi, karayolları standartlarında modern, güvenli ve konforlu bir ulaşım imkanı sağlayacak şekilde projesi hazırlanan köprüyü tamamlayarak hizmete sundu. Yolun asfalt sezonunda asfaltlanması bekleniyor.

Başkan Zolan’a teşekkür

Çandır Mahalle Muhtarı Mustafa Kale, yeniden yapılan 9 metre genişliğinde 60 metre uzunluğundaki köprünün yapımı için Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür etti. Kale, “Önceki köprü dar olduğu için iki aracın aynı anda geçebilme şansı yoktu. Otomobiller geri dönebiliyordu ama römorklu araçlar gidemiyordu. Bu da kazalara sebep oluyordu. Köprüden biçerdöver geçemiyordu. Ya çayın içerisinden gidiyordu veya Gümüşsu Mahallesi’nden dolaşıyordu. Bu nedenle biz Büyükşehir Belediyemize müracaatımızı yaptık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Bey’den Allah razı olsun. Gereken neyse yapılacağı talimatını verdiler” dedi.

Geçmişte 4 kişi ölmüş

Projenin kısa sürede tamamlandığını belirten Muhtar Kale, “Eski köprüyle arasında büyük bir fark var. Köprü dar ve köprü yolu virajlı olduğu için çok kaza oldu. Geçmişte eski köprünün ayaklarının olduğu yere araba uçtu 4 kişi öldü. Buna benzemeyen ufak çaplı maddi hasarlı birçok kaza yaşandı. Ama Allah’a şükür Büyükşehir Belediye Başkanımızın sayesinde o iş bitti. Şimdi araç geçişinde hiçbir sıkıntımız yok 3 araç bile geçebiliyor” diye konuştu.

Başkan Zolan: “Kentin her noktasına hizmet götürüyoruz”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, “Denizlimiz Büyükşehir statüsü elde ettiğinden beri kentin yakın uzak demeden her noktasına hizmet götürüyoruz. Hangi ilçede hangi Mahallede ne ihtiyaç varsa o ihtiyacı giderecek projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Bu anlayış doğrultusunda Çivril ilçesi Çandır Mahallesi sakinlerinin yıllardır hayalini kurduğu yeni köprüyü hizmete açarak, yaşanan sorunlara son verdik. Köprümüz Çivrilimize, Denizlimize güzellikler getirsin, hayırlı uğurlu olsun ” dedi.

Kaynak: iha