Denizli 5. Geleneksel Liselerarası Münazara Turnuvası, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile PAÜ Münazara Topluluğu 3 gün süren ve 32 okulun katılımıyla organizasyon düzenlendi.
Büyükşehir ile PAÜ Münazara Topluluğu ortaklığında düzenlenen Denizli 5. Geleneksel Liselerarası Münazara Turnuvası 2-3-4 Aralık’ta PAÜ’de yapıldı. 32 okulun takıldığı, 2-3 Aralık tarihinde Kongre ve Kültür Merkezinde ilk turları yapıldı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, “Gençler, heyecanlarını yenerek kürsüde konuşmanın en güzel örneklerini gösterdiler. Gençler, öğretmenlerinin ve izleyenlerin karşısında kendilerini ve savundukları düşünceleri ifade ettiler. Münazaranın amacı budur. Biz istiyoruz ki, gençlerimiz araştıran, sorgulayan bireyler olsunlar. Teoride, pratikte ve hitabette en iyisi olsunlar” dedi.
Final münazarasında “Sosyal medya insanlığın zararına olmuştur”, konusunda ödül alan okullar; 1’inciliği Lütfi Ege Anadolu Lisesi, 2’nciliği İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi, 3’üncülüğü Kazım Kaynak Anadolu Lisesi ve 4’üncülüğü Erbakır Fen Lisesi oldu. Dereceye giren okullara çeşitli ödüller verildi. En güzel konuşma ödülünü ise Betül Sınal aldı.
Kaynak: iha