Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan alt yapı çalışmalarının ardından, üst yapı için çalışmalar başladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezinde 3 ayrı etapta hayata geçirdiği alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, üst yapı çalışmalarını Başkanı Osman Zolan, başlattı. Ulus Caddesi’nde çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Zolan, 7 ayrı etapta gerçekleştirilecek olan üst yapı çalışmalarına ilk kazmayı Ulus Caddesi’ne vurdu.

Törene Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aydın, Fen İşleri Daire Başkanı Nuriye Çevni ve üst yapı çalışmalarından sorumlu personel eşlik etti.

Yapılan çalışmalar hakkında basın mensuplarını bilgilendiren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizli’de 50-60 yıl önce yapılmış olan bir alt yapı vardı. Küflenmiş su boruları vardı, tıkanmak üzere olan ve dağılmak üzere olan bir kanalizasyon sistemi vardı. Onları da baştan aşağıya yeniledik. Yağmur suyu hattı olmayan yerlere de baştan aşağı yağmursuyu hattı döşedik. Bu iş meşakkatli bir işti, zor bir işti. Alt yapı demek; toz demek, çamur demek ve büyük maliyetler demek. Şehrimizin birçok mahallesinde bu işlere giriştik. Alt yapı çalışmalarına girdiğimiz mahallelerde çalışmalarımızı tamamladık. Bu çalışmalar esnasında yollarımızda olağanüstü bozulmalar oldu. Biz geçici asfalt ve yamalarla toz ve çamur sorunlarının önüne geçtik” dedi.

Alt yapı çalışmalarını tamamladıklarını belirterek sırada üst yapı çalışmaları var diyen Başkan Osman Zolan, “Şimdi üst yapıyı yapma zamanı. Söz verdiğimiz gibi alt yapısı biten mahallelerde yollarımızı üst seviye bir standarda kavuşturacağız. Eskisinden hiçbir şey kalmayacak. Baştan aşağıya kaldırımları, yolları kazacağız. Toprağın üzerinde eski olan hiçbir şey kalmayacak. Her şeyi yeniden ve sıfırdan yapacağız. Cadde ve bulvarlarda yine yöremizin taşı olan traverten taşımızı ve andezit taşını karma bir şekilde kullanacağız” diye konuştu.

Göz boyamak yerine sorunların köküne inerek temelden başladıklarını belirten Başkan Zolan, “Vatandaşlarımıza güvenerek bu alt yapı ve üst yapı çalışmalarına başladık. Günlük işlerin peşinde koşmadık, boyayla kınayla uğraşmadık sorunların köküne indik. Biz işi çözeceksek temelden çözeceğiz dedik. Zor bir iş olduğunu bildiğimiz halde, sıkıntı yaşayacağımızı bildiğimiz halde, çok fazla paranın harcanacağını bildiğimiz halde bu işe girdik. Üst yapı çalışmaları sırasında yollar yine kapanacak, yollar kazılacak ama bu artık güzelleştirmek için olacak. Ben vatandaşlarımızdan biraz daha sabır istiyorum. 3-5 ay gibi bir sürede de çalışmaların bittiğini ve Denizli’nin güzelleştiğini hep birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha