Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve meclis üyelerinden oluşan heyet, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi ziyaret etti.
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, heyet adına yaptığı konuşmada, Denizli Ticaret Odasında yaklaşık iki aylık süreyi tamamladıklarını ifade ederek, “Seçildikten sonra üyelerimize ve emektar işadamlarımıza yönelik ziyaretler gerçekleştirdik. Biz Denizli Ticaret Odası olarak tescil makamından çıkıp Ar-Ge merkezi olmayı hedefliyoruz. Denizli’nin kalkınması için sektör bazlı yurtdışı ziyaret yapacağız. İlk olarak Balkanlar ve Ortadoğu’da iki ülkede araştırma ve iş gezisi düzenleyeceğiz. Yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen fuarları da önemsiyoruz. Girişimci kursları başlattık, her ay 60 kişiye eğitim vereceğiz. Ara eleman ile ilgili endüstri meslek lisesi uygulamalarını görüp, ona göre çalışma gerçekleştireceğiz. Denizli geneli anket çalışması gerçekleştirerek, istek ve beklentileri belirleyip ileriye yön çizmek istiyoruz. İhracat ve üretim yapan firmaları sizlerle yurt dışına göndermek istiyoruz. Bunları gerçekleştirirsek Denizli’ye katkı sağlamış oluruz” dedi.
"Kur, uzun vadede Türkiye ekonomisine kalıcı bir sıkıntı oluşturmaz"
Denizli Ticaret Odası heyetine ziyareti dolayısıyla teşekkür eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Kur, uzun vadede Türkiye ekonomisine kalıcı bir sıkıntı oluşturmaz. Ama faiz zarar verir. Faiz sizden doğrudan alıp, giden bir şeydir. Kurdan dolayı alıp giden bir şey yoktur. Dolayısıyla ‘kurda artış oldu, Türkiye ekonomisi zarar gördü’ anlayışı yanlıştır. Bu süreçler geçicidir, yakın vadede çok güzel şeyler göreceğiz” dedi. Zeybekci, heyete İran ve Afrika ülkelerini önemsemelerini tavsiye edip, “Bu ülkelere gittiğinizde çok farklı dünya olduğunu göreceksiniz. Özellikle Afrika’nın, son 10 yılda yüzde 6 ortalama büyüdüğünü görüyoruz. Bir dev uyanarak geliyor, dolayısıyla şimdiden oralarda olmak lazım” ifadelerini kullandı.
Başkan Erdoğan ve Memişoğlu, yapılan konuşma sonrasında ziyaret anısına Zeybekci’ye camdan özel olarak yapılmış satranç takımı hediye etti. Ziyarette Meclis Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya, yönetim kurulu üyeleri ve Genel Sekreter Ali Rıza Tekin hazır bulundu.
Kaynak: iha