Denizli Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü düzenlenen etkinlikle kutladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Vali Yardımcısı Kemal İnan, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu önünde açılan stantları gezen Başkan Zolan, vatandaşlara fesleğen, çevre bilinci ile ilgili yap-boz, kalemlik, not defterleri ve broşür dağıttı.

Denizli’nin Türkiye’nin "en temiz şehri" ödülünü aldığını belirten Başkan Zolan, "Denizli kişi başına 14 metrekareye dayanan bir yeşil alana sahip. Park ve rekreasyon alanları anlamında herhangi bir sıkıntısı olmayan, Avrupa standartlarını aşmış bir şehir Denizli. Bununla birlikte artık katı atıklarını vahşi depolamadan vazgeçmiş düzenli depolama haline getirmiş ve oradan da elektrik üreten bir şehir Denizli. Atık sularını arıtarak doğayı kirletmeme adına her türlü gayreti yapan bir şehir. Hülasa Denizli, atıkları ayrıştırma anlamında, değersiz gördüğümüz çöplerin aslında bir değer olduğunu, milli servet olduğunu anlatabilme anlamında da başarılı projeler yapan bir şehirdir" dedi.

Konuşmaların ardından Dünya Çevre Günü dolayısıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi Hayme Hatun Anaokulu öğrencilerinin hazırladığı gösteriler sahneye kondu. Özellikle miniklerin çevre ile ilgili atık malzemeler kullanarak yaptığı defile izleyicilerden büyük alkış topladı.

Gösterilerin ardından Denizli Büyükşehir Belediyesinin çevre konusunda düzenlediği yarışma, etkinlik ve faaliyetlere katılarak dereceye giren okul ve öğrencilere, teşekkür belgesi ve hediyeleri verildi.
Kaynak: iha