Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evi ve Kurs Merkezleri’nde görev yapan öğretmenlerle 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle bir araya geldi.
Başkan Zolan, etkinlikte 34 yıl önce mezun olduğu Isparta Gönen Öğretmen Lisesi’ndeki fizik öğretmeni Lütfi Tok ve matematik öğretmeni Mehmet Kocabaş ile sınıf arkadaşı İrfan Veli Kayacan sürprizi ile karşılaşan Başkan Zolan, duygu dolu anlar yaşadı. Bilgi Evleri ve Kurs Merkezleri bünyesinde hizmet veren öğretmenlerle çalışmaktan mutlu olduklarını kaydeden Başkan Zolan, “Siz öğretmenlere emanet ettiğimiz çocuklarımızın emin ellerde olduğunu biliyoruz. Geleceğimiz, gençliğimiz sizin ellerinizde şekil alacak. Gençlik demek en kıymetli değer demek. Bir ülkenin petrol kuyularının, altın madenlerinin olması o ülkeyi tam anlamıyla zengin kılmıyor. Eğer bir ülkenin gençliği hem milli ve manevi değerleriyle hem de bilim ve teknolojiyle donanmışsa; ülkesine, vatanına, bayrağına gönülden bağlıysa işte bir ülkenin asıl zenginliği budur. O ülkenin önünde durulamaz. İşte o zenginliği ortaya çıkaracak, çocuklarımızın içindeki o cevheri parlatacak sevgi yüklü yürekler sizlersiniz” dedi.
Öğretmenler Günü vesilesiyle öğretmenleri ile bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu belirten Başkan Zolan, “Sağımda ve solumda öğretmenlerim var. Ben ortaokul ve liseyi 6 yıl Isparta Gönen Öğretmen Lisesinde okudum. Öğretmenlerimiz bizlere bir ağabey bir baba gibi sahip çıktılar. 12 yaşında ailemizden ayrılmıştık ve orada bizler için her türlü fedakarlığı yaptılar. Bu devletin bu milletin imkanlarıyla okudum. Ülkeme ve milletime olan borcumu bugün Denizli’ye hizmetkar olarak ödüyorum” dedi.
Etkinliğin sonunda öğretmenleri ve arkadaşları ile geçmiş günleri yad eden Başkan Zolan’a ortaokula kayıt olduğu kayıt defterinin bir nüshası hatıra olarak verildi.
Kaynak: iha