Karasularımızda seyir, can, mal ve çevre (kısaca deniz) emniyetini tehdit eden en önemli konulardan biri “batık, yarı batık, karaya oturmuş, terk edilmiş, atıl durumdaki gemiler” idi.

Bu gemilere üzerlerindeki haciz işlemi nedeniyle dokunulamadığı için deniz emniyeti açısından büyük riskler söz konusu olmaktaydı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme (UDH) Bakanlığımızın öncülüğünde;

Maliye Bakanlığınca hazırlanan ve TBMM Genel Kuruluna sunulan Bazı Vergi Kanunları İle Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının 5. maddesi ile 618 Sayılı Limanlar Kanununda değişiklik yapılmak suretiyle Liman Başkanlıklarına daha geniş yetkiler verildi.

(Kanun tam metni için bkz. www2.tbmm.gov.tr/d26/1/1-0884.pdf)

Yapılan bu düzenleme ile karasularımızda deniz emniyetini güçlendiren çok önemli bir mevzuat boşluğu giderilmiş olup Liman Başkanlıklarının yetkisi de güçlendirilmiş oldu.

Başta Sayın UDH Bakanımız, Müsteşarımız ve Bakanlık Yöneticilerimiz olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum.

***

Meslek Odamızın acı kaybı…

13 Eylül 2017 tarihinde GMO’nun acı bir kaybı oldu…

Emektar çalışanlarından Nazan Ertürk hanımefendi hastalığı nedeniyle 43 yaşında vefat etti.

Biz de kendisini, güler yüzlü, iyilik ve yardım sever, cana yakın, samimi kişiliği ile tanımıştık…

Genç yaşta aramızdan ayrılan Nazan Ertürk hanımefendinin başta ailesi ve yakın çalışma arkadaşları olmak üzere, camiamıza başsağlığı diliyorum.

Allah rahmet eylesin, mekânı Cennet olsun…

***

Sayın Bakanımıza Başsağlığı diliyorum…

Geçtiğimiz ay Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız ve meslektaşımız Sayın Ahmet ARSLAN bakanımızın kardeşi de tedavi gördüğü hastanede (52 yaşında) yaşamını yitirmişti.

Bu vesileyle Sayın Bakanımıza ve muhterem ailesine başsağlığı dileklerimi arz ediyorum.

Genç yaşta vefat Okan ARSLAN beyefendiye Allah rahmet eylesin, mekânı Cennet olsun…

***

Tebrik…

Samimiyeti, çalışma arkadaşlarına değer veren kişiliği ve hedef odaklı planlı çalışma tarzı ile İzmir Liman Başkanlığı, GSK Başkanlığı, Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü gibi kurum içi görevlerindeki başarısıyla tanıdığımız ve dün itibariyle UDHB – Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü görevine atanan Sayın Durmuş Ünüvar’a yeni görevinde başarılar diliyorum.

***

Duyuru: GMO Yalova Şubesi açıldı…

Gemi Mühendisleri Odası (GMO) 45. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bostancı ve yönetimi, Yalova’da ve Kocaeli’ndeki tersanelerde çalışan ve ikamet eden üyelerini de dikkate alarak, uzunca bir süredir ihtiyaç duyulan Yalova Şubesi’nin açılışını yaptılar.

Yalova Şube Yönetim Kurulu; Başkan Melike Kul, Başkan Yardımcısı Özgür SUBAŞI, Sekreter Üye Onur Erdem PİRCİ, Sayman Üye Murat CAN, Yönetim Kurulu Üyeleri Fikri KİRAZ, Mehmet Can GÜLERYÜZ ve Emre KIZILGÜL’den oluştu.

Arkadaşlarımız Yalova Valiliği, Yalova Belediye Başkanlığı, Altınova Kaymakamlığı gibi kamu kurumlarını ve Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret ederek meslek kuruluşumuzun tanıtımına katkı sağlıyorlar.

Biz de bu vesileyle GMO Yalova Şubesi’nin açıldığını tüm denizcilik camiasına duyurmuş olalım.

Değerli meslektaşlarımızı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.